Acteur gebeten door dodelijke spin

Pim Wessels, de hoofdrolspeler van de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Scheepsjongens Van Bontekoe', mag van geluk spreken dat hij zijn beide armen nog bezit. Voor de opnames van de Nederlandse avonturenfilm is de crew aanwezig op Fitzroy Island in Australië. En op dat tropische eiland werd Wessels gebeten door een zeer giftige spin.

De vijftienjarige acteur voelde wel dat hij werd gebeten, maar besteedde er verder geen aandacht aan. Maar na een paar dagen begon zijn arm toch ernstig te jeuken en kreeg hij rode open plekken op zijn arm. Tot zijn ontzetting kwam er zelfs etter uit de plekken.

De jonge acteur hield eerst zijn poot stijf en besloot zijn mond te houden. Hij kon zijn arm echter niet langer verborgen houden voor de opmaakcrew. Pim werd gelijk naar het ziekenhuis van Port Douglas getransporteerd. Hier had men gelijk al in de gaten dat het hier om een spinnebeet ging en werd hij aan de beet behandeld.

De acteur is door het oog van de naald gekropen. Als hij niet naar het ziekenhuis was gegaan, was de arm vanzelf zwart geworden. Er zou dan niets anders op zitten dan de arm eraf te hakken.

De cast van de Nederlandse boekverfilming, waaronder Thomas Acda, Peter Tuinman en Cees Geel, is in de rimboe van Australië naast spinnen ook nog op kangoeroes, slangen en krokodillen gestuit. "Het is weer eens wat anders dan koeien in Friesland", meent regisseur Steven de Jong. Eind volgende week legt men de laatste hand aan de film.