Motorrijders delen gratis oordopjes uit

Morgen delen bikers duizend setjes gratis oordopjes uit aan bewoners van de Asser wijk Baggelhuizen. De motorrijders hopen hiermee te bereiken dat de bewoners meehelpen aan het voortbestaan van het TT-circuit, dat vlakbij de wijk ligt.

Klagers over geluidsoverlast in de wijk, die zich hebben verenigd in de actiegroep Stichting Geluidshinder Baggelhuizen, zouden er samen met camping Witterzomer voor hebben gezorgd dat de geluidsnormen te streng zijn geworden. Zo streng dat de motorsport op het circuit gevaar loopt. Grote evenementen als de TT lopen nu niet direct gevaar, maar meer kleinschalige evenementen als de KNMV-cupraces.

Op sites als oliepeil.nl werd al voorgesteld om voor aanvang van elke happening een rondje door de wijk Baggelhuizen te rijden. Jos Vaessen, de voorzitter van de TT, maande de bikers echter tot kalmte. Hij zei dat aanpassingen aan het circuit de oorzaak zijn van de geluidsproblemen. Hierdoor mogen de rijders minder rondjes rijden en zijn er ook minder bezoekers welkom op de kleinere races.