Blote kont taboe voor baywatch Texel

Utrechtse studenten die in de vakantie jaarlijks voor de strandbewaking zorgen op Texel tussen Paal 9 en 17, moeten zich gaan gedragen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat de 'Baywatchers' niet meer na afloop van werktijd in hun blote hol om het strandbewakingshuisje gaan rennen.

Maar ook met zoute haren, fluitje, zwembroek en slippers het Texelse uitgaansleven induiken als duidelijk herkenbare baywatch om zo meiden te versieren, wordt verleden tijd. De nieuwe president van het Utrechtse Studenten Corps, Steyn Hellebrekers, vindt de aangescherpte regels heel terecht. Zijn collega Erik Schouten sluit zich daarbij aan. ''Na het vorige seizoen hebben we onderling gesproken over ons negatieve imago. Met de jongens een plan opgesteld. We moeten beter op elkaar letten. Na werktijd zorgen voor rustdagen. Ontspanning pakken in de schuur waar we verblijven. Iedere avond stappen is niet nodig. We willen op Texel nog lang blijven zitten en onze reputatie verbeteren.''

Al jaren zijn de Utrechtse badmeesters op Texel in opspraak. Vorig jaar nog landelijk toen gesuggereerd werd dat een lid door teveel drankgebruik in het ziekenhuis was beland. Achteraf bleek dat de student een leverziekte had.