Kandidaat-burgemeester naar Madurodam doorverwezen

Icoon OpmerkelijkEen zeer jonge inwoner van Alphen aan de Rijn heeft gesolliciteerd naar de vacante burgemeesterspost van Deventer. De Commissaris van de Koningin in Overijssel heeft de jongen in zijn antwoordbrief doorverwezen naar Madurodam. Het bestuur daarvan wordt door jongeren gevormd.

De jongen was zo wijs om zijn leeftijd niet te vermelden in zijn sollicitatiebrief, maar zijn bijgevoegde pasfoto heeft hem door de mand doen vallen. Een woordvoerder van de provincie schat hem op "acht of negen, hooguit tien jaar oud".

De kandidaat-burgemeester schrijft in zijn brief "het wel te zien zitten om burgemeester te worden van de historische stad Deventer". Hij wil zorgvuldig omgaan met vragen van burgers. Als verdere speerpunten noemt hij het bewaren van de historie van de stad, en het zoeken naar ruimte om huizen te bouwen.

De huidige burgemeester van Deventer vertrekt op 1 juli. Daarom is de 96 duizend inwoners tellende gemeente op zoek naar een nieuwe burgervader. Voor de vacante functie meldden zich naast de jonge kandidaat gelukkig ook nog 34 andere kandidaten.