Botbreuken voor vluchtende inbreker

Icoon Domme criminelenEen 17-jarige inbreker probeerde op een niet al te snuggere manier te vluchten uit een woning in Hoofddorp toen hij op heterdaad werd betrapt. Bij een val van een dakkapel brak hij zijn heup, dijbeen en pols.

De knaap was vrijdagavond rond 20.00 uur samen met een vriend aan het inbreken in een huis in Hoofddorp. De 54-jarige inwoner zag bij thuiskomst dat er onbekend gereedschap voor de voordeur lag. Binnen hadden de boeven een slagveld aangericht. Toen de man de politie wilde bellen in zijn huiskamer trof hij twee inbrekers aan. Eén van hen wist naar buiten te vluchten via de voordeur, zijn kompaan rende naar boven en probeerde via een dakkapel te vluchten. Hij raakte waarschijnlijk in paniek en viel naar beneden. Daar kwam hij nogal ongelukkig terecht.

De jongen ligt nu in het ziekenhuis en is officieel in verdenking gesteld. Zijn kompaan is nog voortvluchtig. Ook zoekt de politie nog drie andere jongemannen die vermoedelijk op de uitkijk stonden, maar konden vluchten.