Grote brand in metro van Spijkenisse

Icoon Brand Op het metrostation De Akkers in Spijkenisse is dinsdag tegen middernacht een grote brand uitgebroken in een metro. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer woensdagnacht gezegd. De politie had groot alarm gegeven, mede om te voorkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden. Ook zijn nabijliggende woningen en een winkelcentrum in de buurt ontruimd. Inmiddels is de brand geblust.

De brand is begonnen in een metrotreinstel. Van daaruit is de brand overgeslagen naar een ander treinstel en naar de overkapping van het station. De brandweer stuurde veel brandweerwagens om de brand te blussen. Ook werden er veel ambulances naar het gebied gestuurd. De sirenes van de hulpdiensten waren in heel Spijkenisse te horen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Uiteindelijk bleken de gevolgen van het incident mee te vallen. Wel heeft de brand gezorgd voor veel materiële schade in het metrostation. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.



Deze metro was niet meer te redden.
Submitter:  Bron: Radio 1