Filmcrew weigert werk door behekste 747

Icoon OpmerkelijkDe nieuwste James Bond film heeft opnieuw een probleem. De hoofdrolspeler is bij voorbaat niet echt geliefd bij de fans. Nu kampt de producent weer met wat anders; de crew wil niet filmen in een speciaal aangeschaft decorstuk.

Wat één van de pronkstukken in 'Casino Royale' had moeten zijn, blijkt een hoop waardeloze troep te zijn. De Boeing, want daar gaat het om, heeft zijn waarde niet in succes weten terug te betalen. De crew van de nieuwe 007 weigert stuntopnamen te maken in de 2 miljoen pond kostende jumbo jet. Het vliegtuig is volgens de cast behekst.

De 30-jaar oude en inmiddels afgeschreven 747 van South African Airways wordt, volgens de overlevering, beschermd door de geest van een passagier die ooit aan boord aan een hartaanval is overleden. De crew heeft naar eigen zeggen een vrouwelijke spookverschijning gezien die op de vleugels heen en weer glijdt. Daarnaast gingen de lichten en het beveiligingssysteem van de Boeing tijdens filmopnamen plotseling aan. Op zich niet zo vreemd, maar deze jumbo heeft al jaren geen power.

In een aantal belangrijke scènes van de beoogde kaskraker zou de Boeing gebruikt moeten gaan worden. Een deel van de cast weigert momenteel iedere aanraking met het vliegtuig. 'A real problem', zo liet een filmmedewerker weten. "Ik kan niet over de film spreken, maar weet inmiddels van deze spokerij", al dus een woordvoerder van de film, "iedereen hier weet wat er aan de hand is."


Met dank aan Catannl voor de herschreven submit.