Pereiro: Ik won de Tour de France

Icoon WielrennenNa de bevestiging van de positieve plas van Floyd Landis, en diens wanhopige ontkenning heeft zaterdagavond laat nu ook de tweede in de Tour de France, de Spanjaard Oscar Pereiro, gereageerd op het dopingnieuws.

Pereiro verklaarde dat "hij zich winnaar voelt" van de Tour de France 2006, waarin hij als tweede eindigde. "Ja, nu beschouw ik me de winnaar van de Tour", vertelde hij zaterdagavond laat op een persconferentie in Vigo in het noorden van Spanje. "Het is een overwinning van de ganse ploeg". Pereiro vindt het evenwel jammer dat hij zijn eventuele overwinning in de Tour niet heeft kunnen vieren na de aankomst in Parijs. "Dat zou de mooiste dag van mijn leven zijn geweest."

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat Pereiro officieel tot winnaar van de Tour wordt uitgeroepen. De advocaat van Landis liet vrijdag al weten dat hij klaar is voor een lang juridisch gevecht.

Als Oscar Pereiro effectief de Tour de France wint is hij de eerste Spaanse winnaar sinds de legendarische Miguel Indurain elf jaar geleden.Oscar Pereiro in het geel, maar niet in Parijs


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!