Beckenbauer wil topconferentie schwalbes

Icoon VoetbalAls het aan Franz Beckenbauer ligt, is het 'schluss' met de schwalbe. Der Kaiser wil een conferentie organiseren tussen spelers, trainers en scheidsrechters die uiteindelijk moet leiden tot het verdwijnen van de welbekende toneelstukjes van spelers in het strafschopgebied van de tegenstander met als doel het versieren van een strafschop.

Ook tijdens het huidige WK voetbal in Duitsland kon de voetballiefhebber weer "genieten" van het fenomeen. In de wedstrijd tegen AustraliŽ paste de Italiaan Fabio Grosso het tamelijk onsportieve trucje met succes toe: hij liet zich in de slotminuten van het duel vallen en kreeg een later benutte strafschop, waardoor de 'Socceroos' naar huis konden.

"Niemand wil dat dit kan. Goed, de spelers proberen alles om te winnen, maar de scheidsrechters moeten dat voorkomen", zo vindt Beckenbauer. "De spelers maken het de scheidsrechters ook niet makkelijk. Daarom denk ik dat het tijd wordt om met spelers, trainers en scheidsrechters rond de tafel te gaan zitten en een oplossing te bedenken".

De voormalige international en bondscoach van Duitsland, ironisch genoeg het land waar de term vandaan komt, heeft een redelijk voor de hand liggende oplossing om de schwalbe van de mondiale voetbalvelden te doen verdwijnen. Daarbij ligt het initiatief bij de spelers. "Zij moeten stoppen met het maken van schwalbes en doen alsof ze ernstig geblesseerd zijn."

Voor meer nieuws over het WK 2006 kun je terecht op de speciale WK-subsite! En voor ander voetbalnieuws kun je natuurlijk ook naar de Voetbalmanager surfen.