Tour de France: Uitslag 4e Etappe

Icoon Tour de FranceRobbie McEwen heeft de vierde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Davitamon-Lotto renner was in de massasprint oppermachtig en pakte zijn tiende overwinning in zijn carrière in de Tour.

Vanuit het Belgische Huy vertrokken vanmorgen de 172 overgebleven renners, onder hen geen Erik Dekker, Fred Rodriguez en Alejandro Valverde. In de etappe van vandaag dienden de renners 207 kilometer te overbruggen, de streep lag dit keer in Saint-Quentin. Onderweg kwamen de renners twee colletjes tegen, de Côte de Peu d'Eau al na dertien kilometer koersen en de Côte de Falaën na 57,5 kilometer.

De maximale voorsprong van vijf koplopers op het peloton liep op tot 4'55". Op dat moment vond de Quickstep ploeg het wel genoeg en begon aan de achtervolging, twee kilometer voor het einde werden de laatste vluchters ingerekend.

De massasprint die daarop volgde werd gewonnen door Robbie McEwen, hij pakte zijn tweede overwinning in deze editie van de Ronde van Frankrijk met overmacht. Rabobank renner Oscar Freire eindigde als derde vlak achter Galvez. Thor Hushovd legde beslag op de vierde plaats, vlak voor Tom Boonen die in het geel blijft.

Rituitslag:

1 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto 4.59.50 (41.423 km/h)
2 Isaac Galvez (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears
3 Oscar Freire (Spa) Rabobank
4 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole
5 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic
50 Steven De Jongh (Ned) Quick-Step-Innergetic

Klassement:
1 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic 19.52.13
2 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 0.01
3 George Hincapie (USA) Discovery Channel 0.05
4 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole 0.07
5 Egoi Martinez (Spa) Discovery Channel 0.10
43 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 0.41

Een uitgebreid verslag van de 4e etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!.