Vader Abraham boos over WK-wuppielied

Icoon BinnenlandsPierre Kartner, ook wel bekend als de inmiddels 71-jarige Vader Abraham, maakt zich kwaad over supermarktketen Albert Heijn na het succes met hun wuppies en het WK-wuppielied. Kartner meent dat hij de exclusieve rechten heeft op alle wuppieliedjes en daarbij behorende afbeeldingen. Hij wil laten onderzoeken of dit zomaar kan.

Wup Holland WupZo'n 25 jaar geleden stond Vader Abraham met het lied 'Wij zijn de wuppies' in de top 40. Het lied over de wuppies schreef hij in opdracht van het bedrijf dat in de kleine beestjes handelt. Het lied sloeg goed aan, waardoor de wuppies dat ook deden.

De Albert Heijn heeft nu in verband met het WK een speciaal WK-wuppielied uitgebracht en de gekleurde pluizenbolletjes zijn niet aan te slepen. Dit alles tot verontwaardiging van Kartner. Maurice Stoevenbeld, directeur van wuppieleverancier Interall, meent echter dat Kartner geen rechten meer heeft. "Ik ben deze week hier al vier keer over gebeld door Kartner. Het bewuste contract is inmiddels allang ontbonden", aldus Stoevenbeld.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.