Laurus is prijzenoorlog-moe

Albert Heijn"Het is telkens dezelfde grammofoonplaat", zo zegt een woordvoerder van Laurus. Het supermarktbedrijf is eigenaar van Edah, Konmar en Super de Boer en is moe van de aanhoudende prijsverlagingen bij Albert Heijn. Afgelopen vrijdag kondigde AH weer verlagingen aan. De woordvoerder van Laurus reageert inmiddels volgens een standaardpatroon door te zeggen dat Edah en Konmar altijd al goedkoper zijn dan Albert Heijn. Als de keten Super de Boer gemiddeld duurder wordt dan de Zaanse grootgrutter, verlaagt ook Super de Boer de prijzen.

"De getallen waarmee Albert Heijn prijzen verlaagt, zijn niet indrukwekkend. Iedereen is er inmiddels knap moe van", aldus de zegsman. Hij vermoedt dat het Albert Heijn alleen nog maar om de publiciteit te doen is. Hij wijst AH op de verantwoordlijkheid voor de branche. "We verkopen met z'n allen nu al jaren zo'n vierhonderd producten zwaar onder de kostprijs."

Een woordvoerster van Albert Heijn denkt dat de kleine prijsverlagingen er wel degelijk toe doen. "Vijf cent is heel relevant als je het artikel elke dag koopt".