63-jarige Britse verwacht kind

Icoon OpmerkelijkDe 63-jarige Patricia Rashbrook en haar 61-jarige man verwachten binnenkort de geboorte van een kleintje. Rashbrook is niet op natuurlijke wijze zwanger geraakt, maar werd door middel van in vitro fertilisatie (ivf) bezwangerd. Ze was al jaren bezig met proberen om zwanger te raken. Drie eerdere ivf-behandelingen liepen op niets uit.

De behandelend arts was Severino Antinori, bekend om zijn uitspraken met betrekking tot het klonen van baby's. De behandeling kon geen plaatshebben in Italië, omdat de behandeling daar verboden is, en in het Verenigd Koninkrijk waren de technische mogelijkheden te beperkt. Daarom vond de behandeling in Rusland plaats.

De zwangerschap van de vrouw bevindt zich nu in de zevende maand en lijkt veel vrouwen die in de menopauze zitten te inspireren, getuigende de nieuwe aanmeldingen voor een zwangerschap. De familie wil nu echter rust en ruimte, om het kleine kind zo normaal mogelijk op te voeden.

Rashbrook is ook in onderhandeling om de exclusieve rechten voor het verslag van de geboorte en het vroege leven van het kindje te verkopen. Met de verkoop zou zo'n 100.000 pond, zo'n 146.000 euro, gemoeid zijn.


De 63-jarige Patricia Rashbrook