Vermoedelijke wapen MP3-moord gevonden

Icoon MisdaadDe politie in Brussel denkt het wapen te hebben gevonden waarmee de 17-jarige Joe Van Holsbeeck werd doodgestoken, toen hij zich vorige week woensdag verzette tegen twee jongens die hem van zijn mp3-speler wilden beroven in het Centraal Station van Brussel. In een vuilnisbak tussen het CS en de Duquesnoystraat, waarvan vast staat dat de daders deze route namen, vond een dakloze een bebloed mes. De politie zoekt uit of het om het moordwapen gaat.

Inmiddels heeft de politie nieuwe duidelijkere beelden vrijgegeven, wat opnieuw tientallen tips opleverde. Een leerkracht zou één van de daders hebben herkend op deze videobeelden, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Ook bekijkt de politie alle beelden van metrostations en loopt de politie het gsm-verkeer na omdat één van de daders een mobiele oproep kreeg.

In de centrale moskee in Brussel heeft de imam de moord wel veroordeeld, maar riep de moslimgemeenschap niet op de daders aan te geven, zoals eerder wel werd aangekondigd. Morgen vindt een demonstratie plaats tegen zinloos geweld die om drie uur begint bij de Kruidtuin in de Belgische hoofdstad. De politie verwacht tienduizenden deelnemers.

De vermoedelijke daders van de mp3-moord
De vermoedelijke daders van de mp3-moord


Met dank aan HaerdenC voor de submit.