Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 28

Icoon EredivisiePSV lijkt af te stevenen op de vijfde landstitel in zeven seizoenen. De Eindhovenaren hielden zaterdagavond Ajax op 0-0 en zagen Feyenoord vanmiddag punten verspelen tegen RKC Waalwijk.

De traditional tussen Ajax en PSV eindigde in een 0-0 remise, in competitieverband voor het eerst sinds 1960. In de eerste helft was PSV de betere ploeg, terwijl Ajax gedurende het tweede bedrijf de toon zette. Timmy Simons kreeg de grootste kans voor de Eindhovenaren: de Belg schoot op de paal. Markus Rosenberg stuitte na rust enkele keren op de uitstekend keepende Gomes.

PSV heeft met zes duels voor de boeg nog steeds een voorsprong van zeven punten op naaste tegenstrever Feyenoord, omdat RKC Waalwijk een punt overhield aan het bezoek in De Kuip: 1-1. De stadionclub domineerde vanaf het beginsignaal, maar kon de kansen niet omzetten in treffers. Feyenoord werd geholpen door een eigen doelpunt van Patrick van Diemen. Uit een corner schoot Ruud Berger vlak voor tijd de 1-1 binnen. Hiervoor had Feyenoord lat en paal getroffen. AZ nadert Feyenoord tot op twee punten dankzij een 1-3 overwinning bij Willem II.

Onderin staat de vaste degradant al lange tijd vast: RBC Roosendaal. Verder lijkt Willem II in aanmerking te komen voor een plaats in de promotie/degradatie play-offs. De Tilburgers hebben liefst zeven punten achterstand op de veilige vijftiende plaats. Onduidelijkheid is troef welke andere ploeg het vege lijf zal moeten redden tegen clubs uit de Gouden Gids Divisie. NAC Breda en Sparta Rotterdam hebben 28 punten, terwijl Heracles Almelo en ADO Den Haag beide volgen op ťťn punt.Uitslagen Speelronde 28:

Vrijdag 10 maart
FC Twente - NAC Breda 1-0

Zaterdag 11 maart
Ajax - PSV 0-0
Roda JC - Sparta Rotterdam 1-1
ADO Den Haag - FC Groningen 2-1
NEC - Heracles Almelo 2-0

Zondag 12 maart
Willem II - AZ 1-3
Vitesse - RBC Roosendaal 5-1
Feyenoord - RKC Waalwijk 1-1
FC Utrecht - SC Heerenveen 2-0


De stand na de 28e speelronde kun je hier vinden.

---------
Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!