Imam zet geld op hoofd cartoonisten

DJ.KRIZZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Pakistaanse imam heeft een beloning van 1,5 miljoen roepie (21.000 euro) plus een auto uitgeloofd voor degene die ÚÚn van de tekenaars van de omstreden spotprenten van de profeet Mohammed vermoordt. De prijs is uitgevaardigd door imam Mohammed Yousaf Qureshi, godsdienstleider in de historische Mohabat Khan moskee in Peshewar.

Volgens de imam verdient iemand die de profeet beledigt de doodstraf. Hij zei dat degene die een 'vervloekte' tekenaar omlegt ook ÚÚn miljoen dollar zal krijgen van de vereniging van de juweliers bazaar in zijn stad. Een vertegenwoordiger van de bazaar gaf echter geen commentaar op de uitlating van de imam.

In Pakistan werd vandaag in verschillende steden weer massaal gedemonstreerd tegen de inmiddels overbekende Deense spotprenten. De Pakistaanse oproerpolitie arresteerde 125 mensen om rellen de kop in te drukken. Ook plaatsten de autoriteiten vanochtend een radicale moslimleider onder huisarrest in de hoop dat de protesten tot bedaren komen. De man is leider van de verboden maar invloedrijke moslimbeweging Lashkar-e-Taiba.