Voetbal: Uitslagen Gatorade Cup

Icoon Gatorade CupEr werden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de kwartfinales van de Gatorade Cup, het bekertoernooi van de Nederlandse professionele voetbalwereld. AZ trad in eigen huis aan tegen MVV en Roda JC ging op bezoek bij Helmond Sport. Beide Eredivisionisten wonnen gemakkelijk.

Het AZ van Louis van Gaal nam de wedstrijd tegen MVV, dat in de vorige ronde verrassend Willem II uitschakelde, zeer serieus en wist een ruime zege te boeken. Door doelpunten van Landzaat en Meerdink kwam het in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, na rust verdubbelden opnieuw Meerdink en Koevermans de score: 4-0.

Ook Roda JC had weinig moeite om de halve finales van het bekertoernooi te bereiken. Al na zeven minuten stond de 0-1 op het scorebord door een doelpunt van Oper. De spits uit Estland sloeg vlak na rust opnieuw toe, waarmee hij de eindstand op 0-2 bracht. Helmond Sport, dat in de vorige ronde Jong Ajax versloeg, maakte het de Limburgers eigenlijk geen moment moeilijk.

Morgen volgt de derde wedstrijd in de kwartfinales, als PSV op bezoek gaat bij FC Groningen. Donderdag treffen SC Heerenveen en Ajax elkaar in Friesland.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!