Overvaller moest op beurt wachten

Domme criminelenEen overvaller in Den Helder is afgelopen donderdagavond afgedropen nadat een kassamedewerker hem toevoegde dat hij op zijn beurt moest wachten. De overvaller holde kort voor half negen drogisterij Schlecker aan de Beatrixstraat binnen en eiste geld. De vrouw achter de kassa snauwde hem echter toe: ''Helemaal niet, je bent nog niet aan de beurt.''

Volgens de medewerkster was het geen misplaatste dapperheid maar was ze zo overdonderd, dat ze eerst niet eens in de gaten had dat het een overvaller was. Bovendien was ze een bedrag aan het intikken op de kassa, dan wil de geldlade niet open.

De overvaller probeerde toen nog een tas van een klant te stelen, maar ook dat mislukte. Overigens had de klant juist haar portemonnee uit de tas gehaald, zodat ook die diefstal weinig zin zou hebben gehad. De overvaller had ook niet door dat de vrouw met haar portefeuille in haar handen stond.

De klungelige rover wist wel te ontkomen. Een goed signalement ontbreekt omdat hij een sjaal voor zijn mond had en een muts droeg.