Hans Klok treedt op tijdens loting WK voetbal

Hans KlokDe Nederlandse illusionist Hans Klok zal een optreden verzorgen tijdens de loting voor het wereldkampioenschap voetbal, dat volgend jaar in Duitsland zal worden gehouden. Klok is door de wereldvoetbalbond FIFA gevraagd om een aantal trucs uit te halen met de wereldbeker en de mascotte van het evenement, leeuw Goleo.

"Ik heb de afgelopen weken met een nepbeker van 4 kilo moeten oefenen. Om met de echte een goede truc uit te halen zal niet meevallen. Die is van massief goud", zegt de wereldberoemde goochelaar. Naar de loting, die op 9 december in Leipzig plaatsvindt, zullen meer dan één miljard mensen uit 140 landen kijken. "Iedereen die een beetje van voetbal houdt, wil het zien", stelt Klok.

De illusionist geeft overigens toe dat zijn goochelkrachten beperkt zijn. "Helaas kan ik er niet voor zorgen dat Nederland tegen IJsland uitkomt. Dat ligt niet in mijn macht", knipoogt Klok. Een dergelijk truc zou ook wel erg opmerkelijk zijn. IJsland wist zich namelijk niet te kwalificeren voor het evenement.