Drie christelijke meisjes onthoofd op Sulawesi

Icoon Buitenlands nieuwsOp het Indonesische eiland Sulawesi zijn drie onthoofde christelijke schoolmeisjes gevonden. De meisjes zijn vermoedelijk vermoord toen ze naar school liepen. Ze waren afkomstig uit het stadje Poso. In de provincie Centraal-Sulawesi werd enkele jaren geleden een bloedige oorlog uitgevochten tussen moslims en christenen.

Een politiewoordvoerder bevestigde zaterdag dat de moorden hebben plaatsgevonden, en dat er een onderzoek is gestart. "We proberen vast te stellen of er een religieus motief is in deze zaak", verklaarde de woordvoerder.

De Indonesische regering wist in 2002 het conflict tussen moslims en christenen te beŽindigen, maar sindsdien vinden er nog geregeld aanslagen en moorden plaats. Zo was de stad Tentena, waar voornamelijk christenen wonen, afgelopen mei het decor voor een bloedige aanslag op een markt, waarbij 22 mensen omkwamen. Volgens christelijke leiders doet de Indonesische overheid te weinig om de daders van de aanslagen op te sporen en voor de rechter te brengen.