Meisje mag geen seks hebben van rechter

Een vrouwelijke rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft een zeventienjarig meisje voor enige tijd verboden seks te bedrijven. Het meisje zal zolang ze bij haar ouders woont en naar school gaat een andere oplossing moeten zien te vinden als ze wellustig is. Het is een voorwaarde voor het proefverlof van de jongedame, die betrapt was met drugs.

Het is niet de eerste opmerkelijke maatregel die rechter Laura Blake neemt nadat ze tien maanden geleden tot rechter werd gekozen. Eerder verbood ze tatoeages, piercings, oorbellen en kleren die kunnen worden "geassocieerd met de drugscultuur". Ook advocaten moeten zich aan strikte regels houden en worden bijvoorbeeld weggestuurd als ze de rechtszaal in mouwloze T-shirts betreden.

Tot nu toe zouden er geen klachten zijn geweest. Het verbieden van seks is bij sommige mensen echter niet in goede aard gevallen. "Sommige maatregelen zijn draconisch en schenden iemands menselijke waardigheid. Ik weet niet waar de grens tegenwoordig nog ligt", aldus Fred Moss, voormalig openbaar aanklager en tegenwoordig professor aan een universiteit. "Je kunt iemand niet dwingen bepaalde rechten op te geven", zo zegt Steve Blackburn, een advocaat.