Echtpaar uit Oldenzaal 78 jaar getrouwd

Het langst getrouwde echtpaar van dit moment komt uit Oldenzaal. Na 78 jaar zijn ze nog steeds dolgelukkig met elkaar. De 100-jarige Harrie en de 98-jarige Corrie van der Ende-Mensink uit Oldenzaal staan vandaag in het middelpunt van de belangstelling.

Cameraploegen van RTL, SBS, NCRV en de NOS staan voor de deur aan de Glindestraat, waar het echtpaar Van der Ende woont. Nagenoeg zelfstandig, ze krijgen hulp van hun inwonende dochter Gerrie (72). De Oldenzaalse burgemeester Backhuijs is al op bezoek geweest om hen te feliciteren en om de felicitaties van de Commissaris der Koningin van Overijssel over te brengen. Helaas voor het echtpaar zit een bezoek van Koningin Beatrix er dit keer niet in. Zij is al met hun 75-jarig huwelijk op bezoek geweest. Mochten ze de tachtig jaar samen zijn halen, kunnen ze weer op een bezoek van haar rekenen.

Het record van 'Het langst getrouwde echtpaar van Nederland' hebben ze nog niet te pakken. Dat record staat op 78 jaar en acht maanden en stamt uit de jaren zeventig.