Mislukte wassen beelden bij Belgische tentoonstelling

DouweJones had ons via de nieuws-submit te melden:

In België zijn bij de tentoonstelling 'De Grootste Belg' een aantal wassen beelden onthuld van Belgische sporters en artiesten. Op zich niet zo vreemd, maar toen de bekende Belgen hun eigen beeld onthulden schrokken ze toch wel, toen bleek dat hun replica niet echt leek.

Gelukkig konden de bekende Belgen er zelf nog wel om lachen toen ze een ronduit enge Kim Clijsters en wielergrootheid Eddy Merkx, die meer wegheeft van Barbie's vriend Ken, zagen. Keeper Jean-Marie Pfaff was alleen nog te herkennen door zijn onafscheidelijke krulletjes en songfestivalwinnares Sandra Kim werd omgetoverd tot een klein nietszeggend jongetje. Ook Helmut Lotti was stomverbaasd toen hij zichzelf in wassen uitvoering mocht bewonderen. "Het beeld lijkt wel op mij, maar dan nadat ik twee dagen op de bodem van een kanaal heb gelegen", zei de zanger lachend.

Verbaasde reacties vanuit de organisatie van de tentoonstelling op alle kritiek. Zij vinden de beelden nog wel goed lijken. "We hebben bij een aantal beelden zelfs originele brillen en hoeden mogen gebruiken. Er is heel veel moeite gedaan om ze zo authentiek mogelijk te maken"

Jean-Claude van Damme in het echt en in het was