Punkers richten zich tegen politie in Amsterdam

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij het Amsterdamse uitgaanscomplex de Melkweg is zaterdagavond een massale vechtpartij uitgebroken. Wat precies de aanleiding is, is nog niet bekend. In de Melkweg vind dit weekend het punkfestijn Wasted Festival plaats. Rondom het gebouw heerst een grimmige sfeer.

Er is veel politie op de been, die onder meer optreedt met honden en knuppels. Relschoppers zouden met glas naar de agenten gooien, en scanderen leuzen. Tot dusver is een onbekend aantal personen aangehouden. De Melkweg bevindt zich aan de Lijnbaansgracht in de hoofdstad, op korte afstand van het Leidseplein.

Update zondag, 10.02 uur
De onrust begon toen de politie een wildplassende man aansprak. Verschillende festivalgangers bemoeiden zich met dit voorval, waarna gepoogd werd één van de agenten het water voor de Melkweg in te gooien. Vervolgens keerde een grote groep punkers zich tegen de politie. Twee agenten raakten hierbij lichtgewond.

Na verschillende charges en zeven arrestaties leek de rust om 23.00 uur weer te keren. Om 0.30 uur kwam echter een groep van vijftig personen naar het politiebureau om de vrijlating van hun makkers te eisen. De relschoppers zijn vervolgens door de politie uiteengedreven.