FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 september 2005

Wildplasser 'op verzoek' de cel in

Icoon opmerkelijk nieuwsEen agressieve wildplasser in Bergen op Zoom kreeg vannacht uiteindelijk zijn zin; hij werd door de politie meegenomen en opgesloten in een cel op het bureau. De 25-jarige man werd om 2.45 uur aangesproken door surveillerende agenten toen hij zijn blaas ledigde tegen een gevel in het centrum van de Brabantse stad.

De man werd hierop agressief, en trapte meermalen tegen een ruit van een van de winkels. 'Neem me maar mee', beet hij de politiemannen toe. De 25-jarige werd echter 'slechts' op een bon voor het wildplassen getracteerd. Uiteindelijk kreeg hij alsnog zijn zin, door een deuk in het rechterportier van de politieauto te trappen toen de dienders weg wilden rijden. De wildplasser werd aangehouden, voorgeleid en ingesloten.

Adriaanse straft speler wegens kapsel

Co AdriaanseVoetbaltrainer Co Adriaanse heeft bij zijn nieuwe club FC Porto van zich doen spreken. De Zuid-Afrikaanse international Benni McCarthy kreeg vlak voor een wedstrijd te horen dat hij geschrapt was uit de opstelling. Reden: het rastakapsel van de spits stond Adriaanse niet aan.

"Van zo'n kapsel heb je alleen maar last bij het voetballen. Hij ziet helemaal niks", verklaarde de coach die vorig jaar nog het Alkmaarse AZ onder zijn hoede had. Daar had hij al eens de toenmalige aanvoerder Jose Fortes Rodrigues uit de selectie gehaald, toen die het waagde kritiek te hebben op de kwaliteiten van Adriaanse als coach. Het hoofd vol rastavlechtjes van voormalig Ajacied Benni was volgens de Nederlandse trainer in strijd met de disciplinaire code.

"Het was geen moeilijke beslissing. Iedere prof moet bepaalde zaken respecteren. Ook de allerbesten en allerduursten. Ik moet er ook nog wel twee keer over nadenken voordat ik hem dinsdag opstel tegen Glasgow Rangers", lichtte Adriaanse toe in sportblad A Bola.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Koeman verliest derby met Benfica

Ronald Koeman heeft dit weekend met Benfica de derby tegen Sporting Portugal met 2-1 verloren. Door het uitblijven van successen groeit de druk op de Nederlandse trainer.

Terwijl het Co Adriaanse dit weekend met een 3-0 overwinning met FC Porto voor de wind blijft gaan, maakt Ronald Koeman een veel moeizamere start mee. Uit drie duels heeft Benfica slechts één punt gehaald en daarmee is de club afgezakt naar de 14de plaats in de Portugese competitie.

Uitslagen derde speelronde:
Gil Vicente - Nacional Madeira 0-1
União Leiria - Marítimo Funchal 0-0
Estrela Amadora - Naval 2-1
Académica Coimbra - Vitória Setúbal 0-1
Sporting Lissabon - Benfica 2-1
FC Porto - Rio Ave 3-0
Vitória Guimarães - Sporting Braga 0-2

Stand:

Pos.ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1FC Porto397-2
2Sporting Braga394-0
3Sporting Lissabon396-3
4Nacional Madeira374-2
5Gil Vicente363-1
6Rio Ave365-4
7Estrela Amadora343-3
8Vitória Setúbal341-1
9Belenenses234-3
10Paços Ferreira231-1
11Naval335-5
12Boavista221-1
13Académica Coimbra322-3
14Benfica311-3
15Marítimo Funchal311-4
16União Leiria311-4
17Penafiel200-2
18Vitória Guimarães301-7

Edith van Dijk zeker van wereldbeker

Edith van Dijk is zeker van de wereldbeker na de zege van de wereldbeker-wedstrijd open water in het Egyptische Ismailia

De nederlandse zwemster bleef haar Duitse concurrente Britta Kamrau voor. De Duitse werd derde bij de wedstrijd in Egypte en met nog drie wedstrijden te gaan heeft van Dijk een te grote voorsprong genomen om nog ingehaald te kunnen worden. Van Dijk heeft nu 54 punten voorsprong. Er zijn er nog maximaal 45 te verdienen.

Ook bij de mannen was er Nederlands succes. Maarten van der Weijden zwom naar de zege in de kopgroep waarin van Dijk ook een poos meezwom.

"Dit is een wereldseizoen. Het beste allertijden", aldus Van Dijk. Bij eerdere wereldbeker-wedstrijden dit jaar won ze al twee keer goud en één keer brons.

De wereld kent geen aftiteling

Wij kennen dood, verderf, armoede en ziekte voor het grootste deel van de TV. De TV die ons één kanaal verder van luchtigheid voorziet om bij weg te dromen. Door alles; nieuws, soaps, films en series door dit kastje te zien, lijkt het steeds een beetje verder weg te staan. Het lijkt allemaal niet meer waar. Hoe reëel is reëel nog, wanneer je met je duim de macht hebt om alles te laten ophouden?

CDA en PvdA willen kabelmarkt openbreken

Icoon politiek binnenland nieuwsPvdA-Kamerlid Martijn van Dam en zijn CDA-collega Jos Hessels vinden dat de markt van kabel-tv moet worden opengebroken. De twee zullen komende week een motie hiervoor indienen. De politici verwachten een ontwikkeling gelijk aan het openbreken van de telecommarkt, dat leidde tot fors lagere tarieven.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken kan door de nieuwe telecomwet toezichthouder Opta meer bevoegdheden uitoefenen op de kabelmarkt. Meer concurrentie kan ook op die manier worden afgedwongen. Het wachten is hier echter nog op de Europese Unie, die zich moet buigen over de wetgeving.

Behalve het openbreken van de markt is het volgens Van Dam en Hessels ook nodig iets te doen aan koppelverkooppraktijken van kabelboeren, zoals het gelijktijdig aanbieden van diensten als digitale tv en internet. Verantwoordelijk minister Brinkhorst ziet daar echter geen probleem in, zolang de consument maar niet gedwongen wordt meerdere diensten als een pakket af te nemen.

Femke Halsema start 'Linkse Lente'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

GroenLinks-leider Femke Halsema heeft vandaag tijdens een partijbijeenkomst in Nijmegen de 'Linkse Lente' van start doen gaan. Dat is een brede beweging voor burgers en organisaties met linkse opvattingen die een verandering van het 'leefklimaat' nastreven en een ander kabinetsbeleid.

Volgens Halsema wakkert het huidige 'sombere' kabinet onverdraagzaamheid en discriminatie alleen maar aan. ''Ik wil breken met de koude rechtse winter. Ik pleit voor een socialer beleid met meer aandacht voor zwakkeren in de samenleving en voor natuur en milieu.''

Bij de beweging hoort ook een website, LinkseLente.nl, alwaar progressieve ideeën worden gebundeld. Op de site zijn onder meer bijdragen te vinden van advocate Britta Böhler, theatermaker Adelheid Roosen, schrijver Geert Mak en tv-grootheden Harry de Winter, Jack Spijkerman en Paul de Leeuw. Allen hebben zich bij de Linkse Lente aangesloten.

Vandaag stelde Halsema zich overigens ook kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks bij de eerstvolgende Tweede-Kamerverkiezingen, die (behoudens een regeringscrisis) in 2007 zullen plaatsvinden.

Hearts verrassend Schots koploper

Niet Celtic, niet de Glasgow Rangers, maar Heart of Midlothian staat na zes speeldagen nummer één in Schotland.

Hearts boekte in de Schotse Premier League zijn zesde zege op rij. Hekkensluiter Livingston werd met 4-1 aan de kant gezet, Hartley scoorde tweemaal voor Hearts. Met de zege van Hearts blijft het verschil met Celtic vijf punten. Celtic won gister met 2-0 van Aberdeen. Aartsrivaal Glasgow Rangers stelde met een 1-1 gelijkspel teleur bij het gepromoveerde Falkirk.

Uitslagen:

Livingston -Heart of Midlothian 1-4
Hibernian - Dundee United 2-1
Celtic - Aberdeen 2-0
Inverness - Motherwell 1-2
Kilmarnock - Dunfermline Athletic 3-2
Falkirk - Glasgow Rangers 1-1

Stand na zes speelronden:

000000
Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Hearts61819-4
2Celtic61316-8
3Kilmarnock61316-10
4Hibernian61311-6
5Glasgow Rangers61010-8
6Inverness687-6
7Aberdeen678-9
8Motherwell6713-16
9Dundee United658-13
10Falkirk644-11
11Dunfermline623-10
12Livingston612-16

Topscorers:

1. Hartson - Celtic - 6 goals
2. Brewster - Iverness - 5 goals
-. Skácel - Hearts - 5 goals

'A Day In The Life' beste Britse song

Icoon Muziek nieuws'A Day In The Life' van The Beatles is door het Engelse Q Magazine uitgeroepen tot beste Britse song aller tijden. "Een geluid dat uit het niets komt en dan langzaam wordt opgebouwd tot het einde van de wereld", zo omschreef John Lennon ooit het nummer van het album 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' uit 1967.

Q Magazine noemde de nummer één 'de ultieme sonische vertolking van wat het betekent het om Brits te zijn'. Eerder werd het album Sgt. Pepper's al eens door het Amerikaanse Rolling Stone magazine tot beste album aller tijden uitgeroepen. 'A day in the life' eindigde voor 'Waterloo Sunset' van The Kinks. In de top 10 van Q Magazine was ook plaats voor meer recent werk. Zo eindigde Oasis op de derde plek, en Robbie Williams zevende.

De top 10 'beste Britse song':
1. A Day In The Life - The Beatles
2. Waterloo Sunset - The Kinks
3. Wonderwall - Oasis
4. God Save The Queen - Sex Pistols
5. Bohemian Rhapsody - Queen
6. My Generation - The Who
7. Angels - Robbie Williams
8. Life on Mars? - David Bowie
9. Sympathy For The Devil - Rolling Stones
10. Unfinished Sympathy - Massive Attack

Sgt. Pepper\'s Lonely Hearts Club Band
A Day In The Life komt van het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Makaay kan woensdag weer spelen in de CL

Anderhalve week geleden raakte Roy Makaay, tijdens een training van Oranje, geblesseerd aan zijn knie. Door dit voorval kon hij gisteren niet spelen tegen FC Nürnberg. Maar aankomende woensdag, in de Champions League-wedstrijd tegen Rapid Wien, zal de aanvaller zijn rentree maken voor Bayern München.

We kunnen het dus ook nog zonder hem.”, zegt Felix Magath na de 1-2 winst op Nürnberg. Maar ondanks deze overwinning hebben de concurrenten van Makaay geen geweldige indruk achtergelaten. Der Rekordmeister startte met Paolo Guerrero en Claudio Pizarro in de spits. De laatste speler werd in de tweede helft gewisseld voor Roque Santa Cruz.

Komende woensdag wacht dus de wedstrijd tegen Rapid Wien in de Champions Legue. Het is een geluk voor trainer Magath dat hij Makaay dan weer kan inzetten. Een week lang heeft zijn knie in het lijmverband gezeten. Dit zorgde ervoor dat hij de looptraining weer kon hervatten, en vanaf morgen zal hij zich weer aansluiten bij de groepstraining.

Zoeken naar de waarheid..

Zoals jullie al gewend zijn deze week is er vandaag weer een prijsvraag, maar wel de laatste uit de reeks. Niet getreurd, het zal zeker niet de allerlaatste prijsvraag zijn. Het laatste wat we weggeven is Splinter Cell: Chaos Theory voor de PC, maar daar moet wel iets voor gedaan worden. Zoek de reviewscore van deze game op, en mail het goede antwoord door naar games@fok.nl samen met je nickname, adres, bloedgroep en echte naam. Deze prijsvraag sluit op 14 september om 23:59, dus alle goede antwoorden moeten dan binnen zijn!

Veel succes

Moeder onthult standbeeld Sylvia Millecam

Sylvia MillecamIn het Brabantse Boxmeer is vandaag een standbeeld van de in 2001 overleden actrice Sylvia Millecam onthuld. Het levensgrote beeld van een wandelende Millecam in een wapperende jurk werd onthuld door de moeder van de actrice. De in Den Haag geboren Millecam verhuisde op haar twaalfde naar Boxmeer, waar ze de middelbare school doorliep.

Onder de aanwezigen waren onder meer collega Marnix Kappers en medium Jomanda. De laatste wordt door sommigen verantwoordelijk gehouden voor de vroege dood van de 45-jarige actrice. Millecam had borstkanker, maar bleef zelf lange tijd geloven dat ze aan een bacteriële infectie leed. Ze zocht haar heil in alternatieve geneeswijzen, ondanks dat haar omgeving wilde dat ze naar een reguliere arts zou gaan. Jomanda zou sterke invloed op Millecam hebben gehad, en haar hebben geadviseerd weg te blijven van de reguliere geneeskunde.

"Ik hoop dat er bruggen worden geslagen tussen alternatieve en reguliere geneeskunde. Op dit moment raken de twee alleen maar verder van elkaar verwijderd. Ik was een vriendin van haar en dat staat buiten het mediumschap", sprak Jomanda in een speech vanmiddag. Marnix Kappers, die met Millecam het programma 'Knoop in je zakdoek' maakte, was ontroerd door het standbeeld. "Je wordt onmiddellijk getroffen dat het Sylvia is. Dit beeld pakt precies de beweging waarop ze kon lopen en staan", aldus Kappers.

Standbeeld Sylvia Millecam
De bronzen Millecam, met op de achtergrond Jomanda en Kappers

Schade Katrina steeds duidelijker zichtbaar

Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel mensenlevens de orkaan Katrina precies heeft gekost. Tot nu toe zijn er in ieder geval 383 mensen omgekomen maar dat aantal zal nog oplopen. De omvang van de schade begint steeds duidelijker zichtbaar te worden. De slachtoffers vielen in vijf verschillende staten: Mississippi (211), Louisiana (154), Florida (14), Alabama (2) en Georgia (2).

Er is door het Amerikaanse Congres tot nu toe 62.3 miljard dollar aan noodhulp en fondsen om de wederopbouw te financieren toegezegd. Om hulp te verlenen en de veiligheid te garanderen in de getroffen gebieden heeft het Amerikaanse leger vijftigduizend leden van de Nationale Garde ingezet.

Ongeveer een miljoen mensen hebben hun huizen tijdelijk of voor langere tijd moeten verlaten om te vluchten naar veiligere plaatsen. Naar laatste schattingen zijn er ongeveer 293.000 huizen beschadigd of volledig verwoest. De totale schade aan de infrastructuur, huizen en andere bezittingen worden geschat op 175 miljard dollar, waarvan een derde door de verzekeringsmaatschappijen moet worden vergoed. In Louisiana hadden zaterdag zo'n 427 duizend huizen nog geen elektriciteit. Ook is er in een groot gedeelte van het rampgebied nog geen telefonie mogelijk.

Een miljard dollar, dat is wat het Rode Kruis denkt dat nodig is voor de noodopvang van de slachtoffers en voor voedsel van de grote groepen slachtoffers. Het Federal Emergency Management Agency (FEMA) heeft 640 miljoen dollar gereserveerd voor directe financiële steun aan ongeveer 350 duizend families. Er worden betaalpasjes aan de slachtoffers overhandigd waarmee ze tweeduizend dollar op kunnen nemen.

Uit het buitenland komen ook verschillende bijdragen. Zo schenkt Koeweit 100 miljoen dollar en 400 miljoen dollar aan olieproducten. Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten hebben allebei honderd miljoen dollar toegezegd. Ook het ontzettend arme Uganda doneert nog 200 duizend dollar en Djibouti doet een bijdage van 50 duizend dollar. Voormalig aartsvijand Vietnam schenkt 10.000 dollar via het Rode Kruis.

826 Mensen spelen De Kolonisten van Catan

In het spellenmuseum in het Duitse Chemnitz is gisteren een record gebroken. 826 Mensen speelden samen het spel De Kolonisten van Catan, waardoor het record 'met zo veel mogelijk mensen een gezelschapsspel spelen' verbrijzeld werd. Het oude record stond op negentig personen.

De deelnemers aan de recordpoging zaten twee uur aan een 350 meter lange en vijftig meter brede speeltafel. Om het spel met meer dan 800 mensen te kunnen spelen, moesten 500 dozen geopend worden.

Cuba te sterk voor honkballers

De Nederlandse honkballers blijken toch te kunnen verliezen op het WK in eigen land. Daar moest vandaag echter wel
24-voudig wereldkampioen Cuba aan te pas komen: 1-3.

Nederland is al een tijdje zeker van een ticket voor de laatste acht, dus de wedstrijd was een mooie test tegen het sterke Cuba. Oranje startte met werper Patrick Beljaards die de moeilijke taak kreeg het Cubaanse slaggeweld in te tomen. Dat lukte nog in de eerste inning, maar in de tweede slagbeurt was het eerste honkman Eriel Sánchez die hard uithaalde en via een solohomerun Cuba op voorsprong zette. In de volgende innings wist Beljaards zich knap te weren en liet maar weinig hits toe. Toch verdubbelde Cuba de score in de vierde slagbeurt dankzij een punt van Frederich Cepeda na een tweehonkslag in het midveld van Osmani Urrutia.

Tijdens de laatste inning met Beljaards als pitcher kreeg Cuba veel mannen op de honken, maar wist het slechts eenmaal te scoren. Na deze slagbeurt mocht Alexander Smit het proberen op de heuvel. Dit zou hij heel verdienstelijk doen: hij kreeg slechts één honkslag tegen en schakelde zes opeenvolgende Cubanen uit. Nederland kon deze wedstrijd weinig klaarspelen tegen de briljante 37-jarige Cubaanse werper Ormari Romero. Zijn statistieken zijn alleszeggend: hij gooide negen keer drie-slag, nul keer vier-wijd en liet maar vier mannen op de honken toe. Pas toen Romero door Maya werd vervangen deed Oranje in de laatste inning via Ivanon Coffie nog wat terug.

Door de nederlaag van vanmiddag in het Familie Stadion in Rotterdam eindigt Nederland als tweede in poule A. Dat houdt in dat de ploeg van Robert Eenhoorn woensdag om 19.00 uur in Eindhoven speelt tegen de nummer drie van de andere groep, momenteel Puerto Rico. Cuba is ondertussen de grote favoriet voor de wereldtitel die het voor het voor het laatst niet won in 1951.


Stand Poule A:

Positie:Land:Winst:Verlies:Percentage:
1.Cuba801.000
2.Nederland710.875
3.Panama520.714
4.Zuid-Korea430.571
5.China340.429
6.Canada240.333
7.Brazilië150.167
8.Zweden150.167
9.Zuid-Afrika070.000

Later vandaag:
Brazilië – Zweden
China – Canada

Morgen:
Panama – Zuid-Afrika
Brazilië – Canada
Zweden – Zuid-Korea

Stand Poule B:

Positie:Land:Winst:Verlies:Percentage:
1.Japan610.857
2.Nicaragua510.833
3.Puerto Rico520.714
4.USA420.667
5.Chinees Taipei330.500
6.Australië240.333
7.Spanje240.333
8.Colombia150.167
9.Tsjechië060.000

Later vandaag:
Japan – Nicaragua
Tsjechië – Colombia
Australië – Spanje

Morgen:
Colombia – Australië
Tsjechië – USA
Nicaragua – Chinees Taipei
Puerto Rico – Spanje

Dinsdag:
Chinees Taipei - USA

FOK!sport presenteert : de NFL

Nieuw op FOK!sport : alle uitslagen en standen per week van de National Football League.

Afgelopen donderdag is de National Football League weer begonnen met het reguliere seizoen. Regerend Wereldkampioen New England Patriots speelden tegen de Oakland Raiders en opende daarmee voor alle 32 teams in de NFL de strijd om een plaats in de SuperBowl op 5 februari aanstaande op Ford Field in Detroit, Michigan.

FOK!sport zorgt dat je iedere week op de hoogte wordt gehouden over de uitslagen en standen in de NFL en met regelmatige wedstrijdverslagen zullen we er ook voor zorgen dat je weet welke teams de leukste en spannendste wedstrijden spelen.

Later in het jaar kun je ook de stand van zaken in de play-offs van de Major League Baseball, de competities van de National Hockey League en de National Basketball Association gaan volgen op FOK!sport.


Patriots Quarterback Corey Dillon scoort een 8-yard touchdown tegen Raider Stuart Schweigert in de derde kwart van de seizoensopener

Pizzonia en Sato bestraft

Takuma Sato en Antonio Pizzonia zijn beiden bestraft voor de aanrijdingen die zij vandaag tijdens de race veroorzaakt hebben.

Sato reed in de bocht na start/finish Michael Schumacher van de baan. Hierdoor vielen beiden uit. Na een gesprek met de twee coureurs heeft de wedstrijdleiding besloten om de Japanner volgende race tien plaatsen terug te zetten op de startopstelling.

Pizzonia reed een paar rondes voor het einde vol achterop Juan Pablo Montoya, die notabene een ronde voorsprong had. De Braziliaan zal een boete van $8000 moeten betalen.

Vrouw overlijdt na nachtelijke fotoshoot

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 26-jarige vrouw uit Utrecht is afgelopen nacht overleden aan de verwondingen die zij een nacht daarvoor had opgelopen. Tijdens een fotoshoot aan het spoor werd zij door een trein geraakt.

Samen met haar vriend was de vrouw in de nacht van zaterdag op zondag naar het spoor bij de Vleutenseweg in Utrecht gegaan om foto's te maken. Vermoedelijk zag zij een goederentrein die juist de bocht om kwam, niet. De Utrechtse werd met ernstig hoofdletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht, alwaar zij uiteindelijk overleed.

Jongen biedt XTC aan voor politiebureau

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

In Ede is vanochtend een achttienjarige jongeman aangehouden wegens het bezit van harddrugs. De Edenaar probeerde op de stoep voor het politiebureau XTC-pillen te verkopen.

Enkele passanten maakten surveillerende agenten erop attent dat hen 'snoepjes' waren aangeboden door de jongen. Toen de politie de voor het bureau zittende jongeman aan een nader onderzoek onderwierp, bleek hij 31 XTC-pillen op zak te hebben.

Inter morst punten, rest wint

In de tweede speelronde in de Italiaanse Serie A heeft Internazionale al snel punten verloren. De club uit Milaan verloor met 3-2 van Palermo. De concurrenten wonnen allemaal.

Uit bij Palermo keek Internazionale al na iets meer dan een uur spelen tegen een 3-0 achterstand aan. Corini, Terlizzi en Ayodele Makinwa zorgden voor de doelpunten. Inter maakte het in de slotfase nog wel spannend. Julio Ricardo Cruz scoorde tweemaal in de laatste vijf minuten, maar het was net te laat.

Rivaal AC Milan wist wel te winnen. In het San Siro werd Siena met 3-1 verslagen. Na een half uur stond het al 2-0 door goals van Ambrosini en Shevchenko. Net voor rust kwam Siena wat terug doordat Tudor de 2-1 aantekende, maar Kaka zorgde met de 3-1 dat de drie punten in Milaan bleven.

Ook Juventus wist te winnen. Uit bij het gepromoveerde Empoli scoorde de club uit Turijn viermaal. Trezeguet, Camoranesi en topaankoop Vieira scoorden al binnen een kwartier, waardoor een comfortable 3-0 op het scoreboard stond. Trezeguet vond na een uur spelen voor de tweede maal het net: 4-0.

Udinese doet ook dit seizoen goed mee in Italië. Ook de tweede wedstrijd werd in winst omgezet. De Champions League deelnemer won de lastige uitwedstrijd bij Roma met 1-0. Muntari scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Livorno draait knap mee in de bovenste regionen. De club won tegen Treviso zijn tweede wedstrijd door een late goal van Lucarelli.

Uitslagen:

Palermo - Internazionale 3-2
AC Milan - Siena 3-1
AS Roma - Udinese 0-1
Chievo Verona - Parma 1-0
Empoli - Juventus 0-4
Lecce - Ascoli 0-0
Messina - Fiorentina 2-2
Samprodira - Reggina 3-2
Treviso - Livorno 0-1
Cagliari - Lazio Roma (vanavond)

Stand na 2 speelronden:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Juventus 265-0
2 Livorno 263-1
3 Udinese 262-0
4 Milan 244-2
5 Fiorentina 244-3
6 Palermo 244-3
7 Inter 235-3
8 Roma 233-1
9 Lazio 131-0
10 Sampdoria 234-4
11 Chievo 231-1
12 Siena 233-4
13 Ascoli 221-1
14 Messina 212-3
15 Lecce 211-2
16 Parma 201-2
17 Cagliari 101-2
18 Reggina 202-6
19 Treviso 200-4
20 Empoli 200-5

Topscorers:

1. Adriano - Internazionale - 3 goals
-. Trezeguet - Juventus - 2 goals
3. Chiesa - Sienna - 2 goals

Stel breekt in met kinderen op de oprijlaan

Vele FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Pieterburen (Groningen) moet een 31-jarige man wel eventjes raar opgekeken hebben, toen hij gisteravond thuiskwam en een onbekende auto op zijn oprit zag staan. De man zag twee kinderen op de achterbank van de wagen zitten en vroeg één van hen waar hun vader was. Het kind antwoordde hierop dat zijn vader in het huis aan het inbreken was.

De man ging vervolgens zijn woning binnen en trof daar de vader en een vrouw aan. Zij waren druk bezig kasten te doorzoeken, maar gingen er snel vandoor toen ze de man zagen. De man kon het gezin niet meer achterhalen, maar heeft een duidelijk signalement aan de politie doorgegeven. De inbrekers hebben niets buitgemaakt.

F1: Uitslag Grand Prix van België

De Grand Prix van België is gewonnen door Kimi Räikkönen. Titelconcurrent Fernando Alonso werd tweede, Jenson Button imponeerde door het podium vol te maken.

De race werd gestart op een halfnatte baan, die gedurende de race langzaam opdroogde. Bij de start ging poleman Juan Pablo Montoya er als een speer vandoor, met Räikkönen in zijn kielzog. De natte baan leek voor weinig problemen te zorgen, tot Giancarlo Fisichella bovenaan Eau Rouge zijn Renault de bandenstapels in spinde. Het inzetten van de safety car was een logisch gevolg van de crash.

Bijna alle coureurs maakten gebruik van de safety car-situatie om te tanken en de intermediates te wisselen voor verse banden. Nagenoeg het hele veld was op de intermediatebanden gestart, met uitzondering van de Minardi-coureurs, die op volledige regenbanden waren gestart. Dat bleek al snel de foute keuze en beide Nederlanders verloren veel tijd toen ze nog voor de neutralisatie een pitstop moesten maken voor intermediates.

De bandenkeuze was de belangrijkste beslissing die de teams moesten nemen. Zowel Felipe Massa, Robert Doornbos als Mark Webber proberen de droogweerbanden uit, maar alleen Webber koos het moment juist. De anderen moesten terug naar de pits om hun banden weer terug te ruilen.

Enkele ronden voor de finish gooide een crash tussen Juan Pablo Montoya en Antonio Pizzonia roet in het eten van McLaren Mercedes. Montoya lag tweede achter Räikkönen, maar moest met een defecte achterwielophanging opgeven. Hierdoor schoof Alonso door naar de tweede plaats.

In de strijd om het wereldkampioenschap heeft Alonso nu een voorsprong van vijfentwintig punten op Räikkönen, met nog drie races te gaan.

Kijk voor meer Formule 1-nieuws op de FOK!F1manager!

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 36)

Icon Sport - VoetbalDit weekend was de vierde speelronde in de Nederlandse Eredivisie.

AZ versloeg RBC Roosendaal met grote cijfers, en RKC was vrijdagavond zelfs even alleen koploper.


Uitslagen

Vrijdag 9 september
RKC Waalwijk - Roda JC 2-0

Zaterdag 10 september
PSV - FC Utrecht 1-0
AZ - RBC Roosendaal 7-0
Willem II - Ajax 0-2
SC Heerenveen - Heracles Almelo 1-2

Zondag 11 september
Feyenoord - NEC 3-0
NAC Breda - ADO Den Haag 4-1
FC Twente - Vitesse 0-1
FC Groningen - Sparta 0-1

De stand na de vierde speelronde vind je hier

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Katrina Aftermath

De orkaan Katrina is al weer een tijdje uitgeraasd. Maar de gevolgen zijn helaas nog steeds maar al te goed zichtbaar. President Bush probeert er natuurlijk alles aan te doen om het leed zo klein mogelijk te maken.

Dat is uiteraard niet makkelijk en van alle kanten krijgt hij commentaar op zijn beleid. Zo ook van een eekhoorn met een eigen mening.

Beetje bij beetje kom je er trouwens ook achter wat de echte problemen zijn. Bijvoorbeeld: de namen van de orkaantjes zijn te wit. Is Ophelia een witte of een zwarte naam?

Gelukkig zijn er ook nog personen die alles in het juiste perspectief zien. Mama Bush bijvoorbeeld, zij vindt dat deze ramp best wel wat voordelen heeft voor de slachtoffers…

oh ja, voordat ik het vergeet. Iemand nog zin in een leuke vakantie? Doe dan mee met de Music Census prijsvraag....

Met dank aan o.a. Fixers, detulp050 en robnettie voor de submit

V/d Geest pakt goud op WK Judo

Dennis van der Geest is in Caïro wereldkampioen judo in de open klasse geworden. Hij versloeg de Rus Tamerlan Tmenov via een ippon.

Het is al de derde gouden medaille voor Nederland. Eerder beklommen Edith Bosch en Guillaume Elmont de hoogste trede van het podium in de Egyptische hoofdstad. Carola Uilenhoed pakte eerder vandaag brons in de open klasse. Ze versloeg Joelija Barysik uit Wit-Rusland via ippon.

Verkeerde bandenkeus voor Doornbos

Robert Doornbos heeft het succes dat hij vorig jaar op Spa met de F3000 had niet kunnen herhalen. Dit was vooral te wijten aan een verkeerde bandenkeus.

Voor de start van de Grand Prix was al duidelijk geworden dat Robert Doornbos in de reserve wagen zou stappen. Doordat de motor in de T-car was geplaatst mocht Minardi de wagen aanpassen aan de regen. Het team koos er voor om de race met complete regenbanden aan te vangen.

Na de start van de race werd al snel duidelijk dat het team een foute keuze had gemaakt. Doornbos verloor in de openingsfase van de race ongeveer 6 seconden per ronde. Hij besloot nadat Christijan Albers zijn banden een paar ronden eerder al had omgeruild, de pits op te zoeken en te wisselen naar de intermediates.

De coureurs van het Minardi F1 team lagen hierdoor al bijna een ronde achter. Nadat de Safety-car van de baan was verdwenen na het ongeluk van Giancarlo Fisichella begon de baan langzamerhand op te drogen. Doornbos vond dat het tijd was voor de normale droogweer banden. Deze keuze bleek weer niet de juiste te zijn, na een uitstapje in het gras kwam Doornbos weer binnen voor intermediates.

Doornbos' race bestond voor de rest nog uit het aan de kant gaan van snellere deelnemers, maar hoopte toch dat zijn fans ondanks zijn mindere optreden genoten hadden van de race.

Heras grijpt de macht in Vuelta

Roberto Heras heeft vandaag een gouden zaak gedaan in de Ronde van Spanje. De Bask uit Béjar won in regenachtige omstandigheden op Valgrande Pajares en herovert de amarillo leiderstrui. Denis Menchov verloor ruim vijf minuten en zal met Carlos Sastre moeten knokken om plaats twee.

Vandaag stond de laatste echte zware bergetappe op het programma, met vijf serieuze beklimmingen. De aankomst lag alweer voor de zesde keer bovenop een col, ditmaal op het skistation Valgrande Pajares. Tijdens de vorige vijf aankomsten bergop waren er vijf verschillende winnaars en kon Roberto Heras alleen naar Valdelinares wegrijden van Denis Menchov. Ondanks het zware parcours was het tempo aan het begin van de koers moordend: het gemiddelde bedroeg in het eerste uur zelfs 46,1 kilometer. Allerlei pogingen van vluchters werden onschadelijk gemaakt door de meute.

Na zo’n zestig kilometer veranderde dat toen een omvangrijke groep van 22 man het avontuur zocht. Prominenten bij die vluchters waren Koos Moerenhout, Joseba Beloki, Michele Scarponi, Joaquin Rodriguez, Bram de Groot, Paolo Bettini en Oscar Pereiro. Vanuit het peloton bleef het echter aanvallen regenen. Zelfs Roberto Heras plaatste een demarrage, in de afdaling van de Colladiella. De Bask nam al snel een voorsprong op Denis Menchov, waarop de renners van Liberty Seguros zich uit de kopgroep lieten zakken om hun kopman te helpen verder uit te lopen op Menchov. De Rus zelf was compleet geïsoleerd en zag onderweg ook nog eens zijn ploeggenoot Vastaranta opgeven, zodat de Rabo’s nog maar met z’n vijven in koers zijn.

De troepen van Liberty kwamen razendsnel bij de koplopers en Paolo Bettini kwam de ploeg van Manolo Saiz zelfs nog even helpen. Menchov kreeg in de achtervolging geen enkele hulp van Carlos Sastre en Carlos Garcia Quesada en moest alles zelf doen. Aan de voet van de slotklim naar Pajares was het verschil tussen Heras en Menchov al ruim twee minuten en was de Spanjaard de virtuele leider. Mancebo zat nog verder achter en zou vandaag veel tijd verliezen.

Menchov kreeg een nieuwe klap toen Carlos Sastre bij hem wegreed aan het begin van de klim. De leider verkeerde in hevige nood. In de kopgroep waren er ondertussen nog vijf man over: Heras, Scarponi, Lara, Sanchez en Pascual Rodriguez. Toen Scarponi moest lossen zette Heras aan voor de beslissende demarrage en zette hij de kroon op het werk van Liberty Seguros. Menchov raakte steeds verder achterop en zag ook Sastre wegrijden. De laatste kilometers waren voor Heras een ware triomftocht. Het is zijn tweede etappewinst in deze Vuelta en zijn tiende in totaal. Belangrijker is de constatering dat een vierde eindzege (en daarmee het record) hem bijna niet meer kan ontgaan. Op ruim vijf minuten bolde Menchov over de streep. In de laatste steile stroken had de Rus nog veel tijd verloren en werd hij nog ingehaald door Mancebo.

Morgen houdt de Vuelta een dagje rust in León en overmorgen begint de slotweek. Dinsdag is de kans op een vijfde zege van Petacchi groot, al gaat het tijdens de laatste kilometer in Valladolid nog wat omhoog. De ritten zeventien en achttien kennen genoeg heuvels, maar zijn voor de klassementsrenners niet lastig genoeg om grote verschillen te maken. Na de biljartvlakke etappe van vrijdag is zaterdag de 38.9 kilometer lange tijdrit naar Alcalá de Henares, waarna op zondag de Vuelta eindigt met een rit in lijn naar Madrid.

Uitslag 15e etappe- Cangas de Onís – Valgrande/Pajares – 191 kilometer :

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1R. HerasSPALIB4.53.51
2S. SanchezSPAEUS0'32''
3J. Pascual RodriguezSPACOM0'46''
4M. ScarponiITALIB2'28''
5M. ArdillaCOLDAV3'11''
6C. Garcia QuesadaSPACOM3'12''
7M. AertsBELDAV3'19''
8O. PereiroSPAPHO3'47''
9C. SastreSPACSC3'47''
10S. DevolderBELDIS4'09"
13F. ManceboSPAIBA4'47''
18D. MenchovRUSRAB5'17''


Klassement na vijftien etappes:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1R. HerasSPALIB61.47.40
2D. MenchovRUSRAB4'30"
3C. SastreSPACSC4'50''
4F. ManceboSPAIBA6'45''
5C. Garcia QuesadaSPACOM8'02''

Uitslagen Eredivisie 11/09/2005

Er werden vandaag vier wedstrijden in de Nederlandse eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - NEC 3-0
36' Kalou 1-0
72' Pardo 2-0
90' Castelen 3-0

Scheidsrechter: Braamhaar .
Toeschouwers: 35.000.
Geel: Ghaly, Östlund (Feyenoord), Tininho (NEC).

Opstellingen:

Feyenoord:: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Bosschaart, Ghaly, Paauwe, Pardo, Boussaboun (Castelen/61), Kuijt, Kalou (Owoeri/89).

NEC: Babos, Wielaert (v.d.Doelen/82), Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto, Boutahar, Takak, (Nalbantoglu/82), Tininho, Prent (Pothuizen/69), Grot.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAC Breda - ADO Den Haag 4-1
02' Zonneveld 1-0
17' Slot 2-0
21' Mendes da Silva 3-0
78' Rigters 4-0
84' Saeijs 4-1 (penalty)

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 13.930.
Geel: Mendes da Silva (NAC Breda), Rijaard, Rankovic (ADO Den Haag).

Opstellingen:

NAC Breda: v.Zwam, Elshot, Zwaanswijk (Petö/82), v.Gessel, Vidmar (Kerstens/53), Mendes da Silva, Slot, Zonneveld, Jenner, Vonlanthen, Rigters.

ADO Den Haag: De Vries, Rijaard, Saeijs, Grujic, El Akchaoui (O'Brien/28), Rankovic, v.d.Leegte, Rzasa, Stroeve (Verhoek/22), Den Ouden (Mols/67), Kolkka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC Twente - Vitesse 0-1
90' Amoah 0-1

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Vreven, Yakubu, v.d.Schaaf, Swerts (Vitesse).

Opstellingen:

FC Twente: Pasveer, Schuurman, Majstorovic, Zomer, Heubach (Loumpoutis/46), Brama, Culina, Sjoekov (Niemeyer/62), Touma, N'Kufo, Gakhokidze (El Ahmadi/75) .

Vitesse: Wapenaar, Vreven, v.d.Schaaf, Dingsdag, Swerts, Knopper, Yakubu, Janssen, Benson, Amoah, Fränkel (Rojer/78).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC Groningen - Sparta 0-1
40' Oost 0-1 (penalty)

Scheidsrechter: v.Egmond.
Toeschouwers: 10.500.
Geel: Kruiswijk, Luirink (FC Groningen), Rose (Sparta).

Opstellingen:

FC Groningen: Roorda, Silva (Bechan/82), Luirink (Sanko/75), Kruiswijk, Floren (Salmon/66), Buijs, Matthijs, Seedorf, Levtsjenko, v.d.Laak, Cornelisse.

Sparta: Ponk, de Fauw, Olfers, Zoontjes, Gudelj (Bouaouzan/37), Michels, Obodai, Rose (Cvetkov/75), Polak, Oost, v.d.Bergh (v.Bueren/86).

Rapid Boekarest geeft 3-0 voorsprong weg

De tegenstander van Feyenoord in de UEFA Cup, Rapid Boekarest, gaf een 3-0 voorsprong tegen Otelul Galati weg en kan nog altijd geen potten breken in Roemenië. Ook de tegenstanders van Willem II, SC Heerenveen en AZ presteerden tegenvallend.

De ploeg uit Boekarest leek een makkelijke middag te beleven, al na 38 minuten stond een 3-0 voorsprong op het scorebord door goals van Daniel Niculae, Nicolae Constantin en Mugurel Mihai Buga. Otelul Galati kwam echter terug tot 3-3, onder andere door twee goals van Aurelian Bogdan Aldea.
Donderdag komt Rapid naar Nederland om te spelen tegen Feyenoord, overigens in een lege Kuip.

De tegenstander van Heerenveen, het Tsjechische Banik Ostrava, kende eveneens een tegenvallende generale repetitie. Tegen de nummer laatst van de Tsjechische competitie, Brno, speelden ze 1-1. Twintig minuten voor tijd moest de bekerwinnaar van vorig seizoen met 10 man verder wegens een rode kaart voor Slocnik. Hierna kwam Brno nog op voorsprong ook en pas in de laatste minuut wist Zurek de gelijkmaker te scoren.

Krylia Sovetov Samara, dat donderdag in eigen huis mag aantreden tegen AZ, verloor in eigen huis van Torpedo Moskou, dat op slag van rust de 1-0 eindstand al op het scorebord zette. De club uit het midden van Rusland blijft door dit resultaat verwikkeld in de strijd tegen degradatie.

Willem II vecht donderdag in Monaco voor een plek in de poulefase. De ploeg uit het prinsendom verloor zaterdag de kraker tegen Olympique Lyon met 2-1. De goal voor Monaco werd gescoord door David Gigliotti. Olivier Kapo kreeg ook nog eens een rode kaart.

Uitslag GP van België

De Grand Prix van België is gewonnen door Kimi Räikkönen. Titelconcurrent Fernando Alonso werd tweede, Jenson Button imponeerde door het podium vol te maken.

De race werd gestart op een halfnatte baan, die gedurende de race langzaam opdroogde. Bij de start ging poleman Juan Pablo Montoya er als een speer vandoor, met Räikkönen in zijn kielzog. De natte baan leek voor weinig problemen te zorgen, tot Giancarlo Fisichella bovenaan Eau Rouge zijn Renault de bandenstapels in spinde. Het inzetten van de safety car was een logisch gevolg van de crash.

Bijna alle coureurs maakten gebruik van de safety car-situatie om te tanken en de intermediates te wisselen voor verse banden. Nagenoeg het hele veld was op de intermediatebanden gestart, met uitzondering van de Minardi-coureurs, die op volledige regenbanden waren gestart. Dat bleek al snel de foute keuze en beide Nederlanders verloren veel tijd toen ze nog voor de neutralisatie een pitstop moesten maken voor intermediates.

De bandenkeuze was de belangrijkste beslissing die de teams moesten nemen. Zowel Felipe Massa, Robert Doornbos als Mark Webber proberen de droogweerbanden uit, maar alleen Webber koos het moment juist. De anderen moesten terug naar de pits om hun banden weer terug te ruilen.

Enkele ronden voor de finish gooide een crash tussen Juan Pablo Montoya en Antonio Pizzonia roet in het eten van McLaren Mercedes. Montoya lag tweede achter Räikkönen, maar moest met een defecte achterwielophanging opgeven. Hierdoor schoof Alonso door naar de tweede plaats.

In de strijd om het wereldkampioenschap heeft Alonso nu een voorsprong van vijfentwintig punten op Räikkönen, met nog drie races te gaan.

Volledige uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:30:01.295  
2 Fernando AlonsoRenault F1  + 28.394  
3 Jenson ButtonBAR Honda  + 32.077  
4 Mark WebberBMW Williams F1  + 1:09.100  
5 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 1:18.100  
6 Jacques VilleneuveSauber Petronas  + 1:27.400  
7 Ralf SchumacherToyota F1  + 1:27.500  
8 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  + 1 ronde  
9 Christian KlienRed Bull Racing  + 1 ronde  
10 Felipe MassaSauber Petronas  + 1 ronde  
11 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  + 1 ronde  
12 Christijan AlbersMinardi F1  + 2 ronden  
13 Robert DoornbosMinardi F1  + 3 ronden  
14 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  + 4 ronden  crash
15 Antonio PizzoniaBMW Williams F1  + 5 ronden  crash
- Jarno TrulliToyota F1    crash
- David CoulthardRed Bull Racing    olielek
- Michael SchumacherScuderia Ferrari    crash
- Takuma SatoBAR Honda    crash
- Giancarlo FisichellaRenault F1    crash

Blessure Alex valt mee

De gisteravond tegen FC Utrecht opgelopen knieblessure van Alex blijkt mee te vallen. Wel moet de verdediger dinsdag de wedstrijd tegen Schalke 04 aan zich voorbij laten gaan.

In de wedstrijd tegen FC Utrecht moest de Braziliaanse verdediger gisteren vanwege een knieblessure vroegtijdig het veld verlaten. Gevreesd werd dat de meniscus beschadigd zou zijn en hij daardoor er lang uit zou liggen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft echter vandaag aangetoond dat de blessure meevalt.

De meniscus en de banden van de rechterknie van Alex vertoonden op de scan geen afwijkingen. De komende dagen zal de verdediger nog wel een aangepast trainingsprogramma volgen, waardoor hij tegen schalke 04 er niet bij zal zijn.

Pubers zijn lastig door hersenstoring

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

Dat pubers soms lastige klierende etters zijn die niet naar hun ouders willen luisteren, komt door een storing in de hersenen tijdens de puberteit. Deze zorgt ervoor dat tieners (van zo tussen de 12 en 14 jaar) geen emotie meer kunnen aflezen van het gezicht van volwassenen, waardoor ze zich tijdelijk gaan gedragen als jongere kinderen. Dat stellen althans Britse wetenschappers na een onderzoek onder 600 kinderen. De storing in de puberhersenen wordt verzoorzaakt door hormonale schommelingen. Vooral droefheid en boosheid worden moeilijk herkend.

Naarmate de onderzochte kinderen ouder waren, nam het vermogen om emoties te kunnen aflezen toe. Enkel kinderen in hun puberteit (zowel jongens als meisjes) hadden het moeilijker om emoties te onderscheiden. Oudere kinderen leken dit vermogen te hebben herwonnen. ''Ouders die hun pubers proberen op te voeden, kunnen zich afvragen of hun kinderen wel een woord verstaan van hetgeen ze proberen uit te leggen. Dit blijkt een storing te zijn in de ontwikkelingsfase van het brein. Het is niet cultureel, maar biologisch bepaald en uiteindelijk herstellen de hersenen zich'', aldus onderzoeker professor David Skuse.

Geweldsuitbarsting na mars in Noord-Ierland

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het Noord-Ierse Belfast hebben zich de ernstigste ongeregeldheden voorgedaan sinds jaren. Na een optocht van protestanten sloeg zaterdag de vlam in de pan. Momenteel is de rust teruggekeerd, maar is er volgens de politie nog wel sprake van spanningen.

De protestanten hielden een Oranjemars door een katholieke wijk. Na gescheld over en weer gingen beide partijen met elkaar op de vuist. Vervolgens schoten betogers op de politie en werd het leger bestookt met molotovcocktails. Daarbij raaken acht man gewond, waarvan twee ernstig. Later braken in andere steden rellen uit.

In Noord-Ierland heerst nog steeds veel spanning tussen de protestante inwoners, die het gebied onder Brits bestuur willen laten, en de katholieke bevolking die voor een hereniging met het katholieke Ierland is. De afgelopen jaren was het relatief rustig tussen de bevolkingsgroepen.

Italië wil alle moslimscholen sluiten

Esc had ons via de nieuws-submit te melden:

De Italiaanse regering wil alle islamitische scholen sluiten. Dat zou nodig zijn als offensief tegen 'broeinesten van moslim-fundamentalisme'. Minister Beppe Pisanu van Binnenlandse Zaken vindt dat de moslim-scholen ''getto's en enclaves creëren die niet passen in een 'Italiaanse islam'. Er moet respect zijn voor de islamitische cultuur, maar tegelijkertijd dienen Italiaanse wetten en tradities te worden gevolgd'', aldus de bewindsman.

In Italië zouden zo'n 53 islamitische scholen actief zijn. Daar wordt door niet erkende leerkrachten volgens een geheel eigen lesprogramma voornamelijk uit de koran gedoceerd, vaak niet in het Italiaans. Deze moslim-kinderen moeten volgens Pisnau onderwijs volgen op de staatsscholen. Daar wordt wel ruimte gegeven aan (niet verplicht) godsdienstonderwijs, maar dat geldt alleen voor door de staat erkende religies. Dat is de islam niet. Op de voornamelijk katholieke privéscholen worden het lesprogramma en de bevoegdheden van de leerkrachten door de staat bepaald en voorgeschreven.

Vrees
De oppositie is verdeeld over de plannen van de regering. De Italiaanse moslimgemeenschap (circa één miljoen mensen) reageert al langere tijd zeer kritisch op allerlei maatregelen die hun godsdienst aangaan. Zo kunnen tegenwoordig, met de anti-terrorismewetgeving in de hand, als radicaal beschouwde islamieten zonder pardon het land worden uitgezet. Deze week overkwam dat vier mensen, onder wie een Marokkaanse slager. Tegen die uitzetting is geen beroep mogelijk.

Tegenstanders van de maatregelen vrezen dat het harde beleid tot radicalisering binnen de islamitische gemeenschap leidt. Zo is er veel aandacht geschonken aan de uitlating van een twee jaar terug uitgewezen radicale imam: ''De politiek van uitwijzing werkt als een boemerang. Jullie regeringen doen het werk voor ons, want wie is uitgezet wordt kwaad. Dat is in ons voordeel.''

De Toren van Oneindige Hoogte - Deel 2

“Vertel het nog een keer!” Brall zat met rode ogen en de tranen nog op de wangen van het lachen in de ruime leunstoel op de kamer van zijn vriend Ethoneus.
“Nee!” Thon, zoals de meeste mensen zijn naam afkortten, keek met een boos gezicht naar Brall, “ik had gehoopt op wat begrip, als je me alleen maar uitlacht had ik net zo goed tegen de deur kunnen gaan praten, bij dat ding hoef ik me niet te ergeren aan een schaterbui elke keer dat ik het vertel. En daarbij, je hebt het al twee keer gehoord.”
“En elke keer klinkt het beter,” zei Brall, nog steeds met een grote grijns op zijn gezicht.
Thon liet zicht vermoeid op het bed vallen. Twee dagen lang had hij, of beter, de tovenaar Kelkele, door een woud gezworven waar hij de naam niet van had kunnen achterhalen. Zijn adviseur had het over ‘verboden informatie’. Hoe verder hij het woud inging, hoe hoger de bomen werden, totdat ze begonnen te lijken op torens met reusachtige bladeren, hoog in de lucht. Toen hij uiteindelijk een open plek had bereikt, stond daar middenin een immens huis. Nieuwsgierig geworden liep hij gestaag in de richting van het stenen geval. Het duurde langer dan hij had verwacht, het huis was dan ook veel groter dan hij aanvankelijk had gedacht. Toen hij na twee uur lopen eindelijk voor de deur stond, uit hetzelfde hout vervaardigd als de bomen die Kelkele achter zich gelaten had, ging deze open nog voordat hij had kunnen kloppen (iets dat mogelijk geen zin had gehad, net zomin als met een stok tikken op de deur van een bankkluis). Wat daarachter stond was een goede reden om je zorgen te gaan maken: een reus, precies wat je erbij zou verwachten. Een dik persoon, met alle anatomie van een mensenlichaam, maar dan veertig meter hoog (wat eigenlijk belachelijk hoog was, zelfs voor een reus). Kelkele hoopte nog even dat hij vriendelijk van aard was, maar nadat de reus zijn lippen aflikte was ook die hoop vervlogen. Kelkele begon met rennen, wat lastig ging in het stijlvolle maar onhandige tovenaarsgewaad. Hij kon een voorsprong van zo’n vijftig meter inzetten voordat de reus begon met lopen. Kelkele draaide zijn torso zover hij kon terwijl hij bleef rennen en schreeuwde een verlammende spreuk, een kráchtige verlammende spreuk. Het had zijn effect. De reus stopte met rennen. Helaas had de reus nog wel vaart. Met een oorverdovende klap (letterlijk, want Kelkele was een uur lang doof) kwam de reus op de aarde terecht, met tovenaar eronder. Dat zou zijn dood geweest zijn, ware het niet dat de, ronduit ranzige, navel van de reus precies bovenop hem was gekomen. Daar had hij anderhalve dag gezeten, niet in staat zichzelf te bevrijden uit zijn luchtdichte cel. Uiteindelijk stierf hij een verstikkingsdood door zuurstofgebrek.
Brall was nog steeds niet klaar met grijnzen. De schaamtevolle dood van de anders zo statige Thon, of beter, zijn alterego Kelkele, was ongetwijfeld het meest fantastische van de afgelopen dagen. Thon had gehoopt op een reactie van medeleven, een paar bemoedigende woorden om er volgens een punt achter te zetten. Waarschijnlijker was dat binnen drie uur tijd het bekend was bij ongeveer iedereen die hij kende, amper kende en minstens net zoveel die hij gewoon niet kende, en dat alles dankzij de altijd behulpzame Brall. Thon had beter moeten weten.
Brall begon bij te komen en zijn gezicht begon een ietwat serieuzere pose aan te nemen. Thon dacht na hoe het nu verder moest. Kelkele had drie jaar lang bestaan, vanaf de zestiende verjaardag van Thon. Zestien was de minimumleeftijd om aan Het Spel te mogen deelnemen. Het Spel was vijf jaar geleden op de markt gekomen. Niemand wist dat dit systeem eraan kwam, niemand wist de details van de ontwikkeling van het systeem, maar het was revolutionair. Thon was niet echt thuis in de details, maar het zou werken door middel van het direct beïnvloeden van gevoelsprikkels, terwijl het lichaam in soort van coma is gebracht, zodat de meeste zenuwen vrij zijn om door het systeem gebruikt te worden.
“Wat wordt de volgende naam?”
Thon keek Brall vreemd aan. Vele dingen zijn van belang als je begint met Het Spel, maar als iets werkelijk weinig uitmaakt, is het de naam.
“Ben je niet meer geïnteresseerd of ik dit keer meer voor een leger ga? Of juist meer voor mijn alterego?”
“Nou…nee.” Brall keek hem belangstellend aan. Thon dacht even na, Bralls hilarische voorstel om ‘Navele’ te gebruiken negerend. Twee minuten later had hij een goede naam bedacht.
“Wat denk je van Issaphaus?”
Brall knikte goedkeurend.
“Dan zal ik binnenkort maar eens beginnen met mijn nieuwe avontuur.” Thon keek met een weinig vrolijk gezicht uit het raam. Zijn personage was behoorlijk sterk geworden. De teleurstelling van het plotselinge verlies was nog niet verwerkt.
“Het went wel hoor, geloof me.” Brall keek wederom grijnzend aan. “Als je net als ik iedere drie maanden opnieuw begint, doet het je niet meer zo veel.” Brall had een talent zijn alterego zo snel om te laten komen, dat hij in zijn korte tijd binnen Het Spel het voor elkaar heeft gekregen een verplichte pauze van een maand te moeten nemen, in plaats van de gebruikelijke vierentwintig uur.
“Je hebt gelijk, ik mag eigenlijk niet klagen, met al die keren dat ik op het nippertje wist te overleven. Ik zie je straks wel op school, ik ga bedenken welke kant ik opga met het spel en ondertussen wat ontbijten.” Hij kreek Brall schattend aan. “Wat ga jij nu doen?”
“Behalve zorgen dat iedereen weet hoe Kelkele op een behoorlijk genante manier is omgekomen? Niet zo bar veel.” Thon gaf hem een vuile blik.
“Zeg, jij hebt me zo vroeg uit Het Spel gehaald hoor, die nachtrust is dan tenminste niet voor niets opgeofferd,” zei Brall half verontschuldigend, half lollig.
Toen Brall de voordeur achter zich gesloten had, liep hij slenterend naar de keuken voor zijn ontbijt. Zijn schouders hingen naar beneden, het mentale gewicht van de gedachte van het zware begin torsend.

=========
Voila, deeltje 2. Nog steeds zijn alle reacties welkom.

'Feyenoord wil meer jonge Nigerianen'

Feyenoord haalde net voordat de transfermarkt zou sluiten de Nigeriaan John Owoeri. Volgens het Nigeriaanse voetbalblad Kick Off hoopt de Rotterdamse club nu op meer talenten uit dit Afrikaanse land.

Twee Nigerianen, Dele Adeleye en Bernard Okorowanta, kregen al een stageplaats aangeboden. Adeleye, die nu nog speelt voor Shooting Stars, heeft ook al gesprekken gehad met Roda JC. De besprekingen werden echter stopgezet nadat de club uit Kerkrade een 'bottentest' eiste op deze 16-jarige verdediger.

Ook had Feyenoord nog belangstelling voor Promise Isaac. Deze speler, die veel indruk maakte op het afgelopen WK onder de 20 jaar, speelt nu inmiddels voor het Turkse Gençlerbirligi.

1,5 miljard mensen hebben een GSM

Momenteel zijn er ruim 1.5 miljard mensen die een mobiele telefoon gebruiken die in verbinding staat met het GSM-netwerk. Dat blijkt uit een onderzoek van 3G Americas. Verwacht wordt dat er binnen twee jaar 2 miljard gebruikers zijn.

Het aantal gebruikers is opmerkelijk omdat het ruim 12 jaar duurde voordat er 1 miljard gebruikers waren. Die mijlpaal werd behaald in januari van 2004. Dat het aantal gebruikers zo snel is toegenomen is voornamelijk te danken aan opkomende markten als China, India, Rusland en de Verenigde Staten.

Angst voor aanslag neemt toe

Het aantal Nederlanders dat bang is voor een aanslag in ons eigen land is groeiende. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van de NOS.

Vorig jaar zei 53 procent bang te zijn voor een aanslag, inmiddels is het 56 procent geworden. Een jaar na de aanslagen op het World Trade Centre in Amerika waren we nog minder bang voor aanslagen. Toen waren vier op de tien mensen er bang voor. Weer een jaar later waren dat nog maar drie op de tien. Maar vorig jaar nam de vrees voor aanslagen met sprongen toe na de fatale bommen op het spoor bij Madrid.

Van de ondervraagde mensen zegt een aantal zich niet voldoende beschermd te voelen door de overheid. De helft van de ondervraagden pleit voor strengere veiligheidsmaatregelen. 45 Procent vindt daarentegen dat er geen zwaardere maatregelen getroffen moeten worden.

Harde aanval FIA op Michelin

Na kritiek van Michelin op de voorgestelde nieuwe regels in de Formule 1 heeft de FIA de tegenaanval geopend op eigenaar Edouard Michelin.

Michelin, dat in 2001 zijn intrede deed in de Formule 1, heeft gedreigd zich per 2007 uit de sport terug te trekken uit woede over het plan om vanaf seizoen 2008 slechts met één bandenfabrikant te werken. De relatie tussen het bedrijf en de FIA was al verslechterd nadat Michelin de schuld had gekregen van de zo chaotisch verlopen race in de Verenigde Staten.

De onenigheid is sterker geworden nadat de plannen voor één bandenfabrikant bekend werden gemaakt en Michelin de FIA er zaterdag van beschuldigde "niet transparant" te zijn in zijn voorstellen en vuil spel te spelen.

Volgens de FIA is dit echter een reactie op de kritiek die de organisatie op de fabrikant had geleverd. "Hij (Michelin) is duidelijk geïrriteerd dat de FIA de tekortkoming van het bedrijf om goede banden te leveren in de Verenigde Staten, heeft veroordeeld. Hij zou moeten proberen te snappen dat geen enkel bestuur, deelnemer of betalende bezoeker blij kan zijn met een leverancier die verkeerd materiaal meeneemt en een grote race in het wereldkampioenschap ruïneert," aldus de FIA in een verklaring.

"Aangaande het voorstel voor één bandenfabrikant moet meneer Michelin weten dat het voorstel niet van de FIA is gekomen maar van alle deelnemende teams, inclusief alle teams van meneer Michelin zelf. Er zijn goede argumenten voor één bandenfabrikant in de Formule 1. Als meneer Michelin zich niet van deze simpele feiten bewust is, laat hij een bijna komisch gebrek aan kennis van de moderne Formule 1 zien."

De aanval volgt op de opmerking van Michelin dat de FIA vuil spel heeft gespeeld rondom de aanbesteding van een contract voor het World Touring Car Championship. Dat contract ging naar rivaal Yokohama en daar was Michelin nogal verbaasd over. Volgens de FIA is de gang van zaken echter erg helder. "Dit was simpelweg omdat hun bod de beste was, het had niets te maken met Michelin's debacle op Indianapolis. Integendeel, de uiteindelijke beslissing is zelfs vóór de Grand Prix in de Verenigde Staten genomen," aldus de organisatie.

Nieuw bij McDonalds

Naast alle bekende etenswaren bij McDonalds is het tijd om iets nieuws te introduceren op de menukaart. Dit nieuwe gerecht moet ervoor zorgen dat mensen langer bij de McDonalds blijven rondhangen. Het nieuwe gerecht valt onder de burger-categorie. Zelfs de prijs is verassend te noemen, vooral voor de omvang van het gerecht.

De "All in one Burger" is dit nieuwe gerecht. Een superdeluxe hamburger met alles er op en eraan wat je maar wilt. Maar ga nu niet moeilijk zitten doen als er een plakje cheddarkaas vergeten is want voor dat geld krijg je nergens anders zo een grote burger...

Olympique Lyon verslaat AS Monaco

Olympique Lyon heeft de Franse topper tegen AS Monaco met 2-1 gewonnen. Nieuweling Fred was met twee goals de grote matchwinnaar. Alleen Paris Saint-Germain blijft enigszins in het spoor van Lyon.

Fred werd eind augustus voor twaalf miljoen euro overgenomen van Cruzeiro en vestigt dus meteen zijn naam bij Olympique Lyon. Na zes minuten scoorde de goalgetter van dichtbij de 1-0, waarna hij vijf minuten na rust de wedstrijd feitelijk op slot gooide dankzij een fenomenale kopbal. De kansen voor Monaco op een goed resultaat werden helemaal gereduceerd toen Olivier Kapo kon inrukken na een rode kaart. David Gigliotti zorgde nog wel voor de eretreffer via een van richting veranderde vrije trap. Al met al maakt Monaco tot nu een desastreus seizoen door: slechts zeven punten uit de eerste zes competitiewedstrijden en uitschakeling in de voorrondes van de Champions League tegen Real Betis. Wellicht heeft
Willem II een kans om te stunten deze week in de UEFA Cup.

Paris Saint-Germain is samen met RC Lens en Bordeaux – die vandaag pas in actie komen – het enige team dat de puntendrift van Lyon een beetje kan bijhouden. Dankzij een treffer van Bonaventure Kalou werd gisteren Racing Strasbourg verslagen: 1-0. Een prettige verrassing dit seizoen is het frivole spel van promovendus Le Mans. Momenteel bezet de nieuwkomer zelfs de derde plek in de Ligue 1, nadat gisteren met 2-0 bij Toulouse werd gewonnen. Treffers van Lucau en Hautcoeur brachten Le Mans de zege.

De runner-up van het afgelopen seizoen, Lille, herstelde zich eindelijk na weken van tegenvallende prestaties. Gisteravond werd knap de maat genomen van FC Metz: 0-2. Peter Odemwegie was verantwoordelijk voor de complete productie. Een goede generale voor Lille met het oog op de Champions League wedstrijd van deze week tegen Benfica.


Uitslagen Ligue 1:
Olympique Lyon – AS Monaco 2-1
FC Metz – Lille 0-2
Stade Rennes – AJ Auxerre 3-1
Paris Saint-Germain – RC Strasbourg 1-0
Toulouse – Le Mans 0-2
Troyes – Nantes 1-0
Ajaccio – Nancy 1-0
Olympique Nice – Saint-Etienne 0-1
RC Lens – Bordeaux – zondag
Sochaux – Olympique Marseille – zondag

Stand na zes speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Olympique Lyon6169 - 3
2Paris Saint-Germain61310 - 4
3Le Mans6118 - 2
4RC Lens51011 - 3
5Bordeaux5104 - 1
6Ajaccio6107 - 4
7Saint-Etienne6104 - 1
8Lille697 - 5
9Troyes695 - 4
10Nantes686 - 4
11Olympique Nice687 - 6
12AS Monaco674 - 6
13Auxerre674 - 12
14Stade Rennes666 - 17
15Sochaux552 - 3
16Toulouse652 - 7
17Nancy637 - 6
18RC Strasbourg631 - 4
19FC Metz631 - 8
20Olympique Marseille524 - 9


Topscorers:
1. Pauleta – Paris Saint-Germain – 4 goals
2. 6 spelers met 3 goals

Van der Geest naar halve finale

Dennis van der Geest heeft op het WK judo in de Caïro de halve finales gehaald.

De winnaar van de bronzen plak op de Olympische Spelen in Athene won in de open klasse van achtereenvolgens Sung ho Jung (Zuid-Korea), Riskoel (Kazachstan) en El Shahabi (Egypte). Van der Geest won al zijn partijen op ippon.

Bij de lichtgewichten verloor Ruben Houkes al in de eerste ronde van de Argentijn Albarracin. Hij kwam niet in aanmerking voor de herkansingsronde.

Uitslag finale US Open vrouwen

Kim Clijsters heeft de US Open op haar naam geschreven. De Belgische stond in de finale tegen Mary Pierce slechts vier games af: 6-3 en 6-1.

Clijsters was simpelweg een maatje te groot voor Pierce. Vooral de service van de Vlaamse liep uitstekend en vanaf de baseline was ze door haar snelheid niet te passeren. Al in de eerste game moest Pierce haar service inleveren en Clijsters stoomde door naar 4-1. De 30-jarige Française mocht nog even terugkomen tot 4-3, maar dan vond Clijsters het genoeg en schakelde een tandje bij om de eerste set te pakken.

Pierce verliet na de eerste set gedurende een tijdje de baan, maar die rustpauze hielp haar niet: twaalf van de eerste dertien punten in de tweede set gingen naar Clijsters. Vanaf dat moment was het eigenlijk gespeeld en op 5-1 serveerde Clijsters de wedstrijd uit. Ze moest nog wel een breakpoint overleven. Voor de Belgische is het haar zevende titel van 2005, maar belangrijker: het is haar eerste Grand Slam titel. Eerder verloor ze finales op Roland Garros (2001, 2003), de Australian Open (2004) en de US Open (2003). Vooral haar nederlaag in Parijs tegen Jennifer Capriati kwam hard aan.

Met de winst strijkt Clijsters een cheque van 2,2 miljoen dollar op. Haar prijzengeld werd verdubbeld omdat ze ook al de US Open series won, een ranglijst over de Amerikaanse hardcourttoernooien voorafgaand aan Flushing Meadows. "Dit betekent zo veel voor me, zeker na het blessureleed in 2004. Ik kan het nog niet geloven," reageerde een emotionele Clijsters na afloop.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Line up Red Bull jr. team bekend

Helmut Marko, rechterhand van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz meldt dat Vitantonio Liuzzi en Scott Speed volgend jaar rijden voor het tweede Redbull team.

Red Bull was al tijden op zoek naar een oplossing voor Vitantonio Liuzzi, deze lijken ze nu gevonden te hebben nadat ze zaterdagavond Minardi hebben overgenomen.
Vitantonio Liuzzi is op dit moment derde rijder bij het huidige team van Red Bull, waar hij dit seizoen meerdere malen het stuurtje mocht overnemen van Christian Klien.

Voor onze Nederlandse coureurs Christijan Albers en Robert Doornbos is dit slecht nieuws, zij zullen dus op zoek moeten naar een ander stoeltje in de F1.

Dode door brand in caravanpark Overberg

LexieMolotoff had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een caravanpark in Overberg is vanmorgen bij een brand in een caravan één persoon om het leven gekomen. Twee personen raakten gewond, waarvan één in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

De melding van de brand kwam, volgens een politiewoordvoerder, omstreeks 05.00 uur binnen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Sean Penn onder vuur na hulp in rampgebied

Sean Penn aan de slag in het rampgebiedSean Penn zou met dubieuze motieven zijn afgereisd naar het rampgebied rond de Amerikaanse stad New Orleans. De acteur, die met een boot en een paar vrienden het water op ging om slachtoffers te redden, wordt verweten met zijn actie vooral de aandacht op zichzelf te hebben willen richten, en tegelijkertijd president Bush te kijk te willen zetten.

De kritiek komt onder meer van de nieuwssite NewsMax.com en de Australische Herald Sun. Het feit dat er een fotograaf aan boord van het bootje was bewijst voor een aantal critici de valse motieven van Penn. De acteur reageerde zelf laconiek op het commentaar. In de talkshow van CNN's Larry King liet hij weten er niet wakker van te liggen. "Voorop staat dat we veel mensen uit het water hebben kunnen helpen", stelde de 45-jarige Penn. "Voor de rest mag een ieder hierover zeggen wat ze willen." Hij ontkende de aanwezigheid van een 'persoonlijke fotograaf'.

Volgens Penn kon hij zijn beroemdheid juist goed gebruiken om dingen gedaan te krijgen. "Ik kan het me veroorloven om een vliegtuig te pakken en naar het gebied af te reizen. Daar was het eenvoudig om een boot te krijgen, en met een paar anderen het water op te gaan." Wetenschapper Douglas Brinkley, één van de personen die mee was met Penn, verdedigde de acteur. "Ik zag hem zo'n 40 personen redden. Hij zat tot zijn middel in de giftige rotzooi. Ik wil het nu even niet over de reisjes van Sean naar Irak en Iran hebben, maar hier was hij een ware Amerikaanse held", stelde Brinkley in de New York Daily News. Penn is altijd een fel tegenstander van het Amerikaanse ingrijpen in Irak geweest.

Overigens was Sean Penn niet de enige beroemdheid in het gebied. Zangeres Macy Gray assisteerde in de Astrodome in Houston bij de opvang van slachtoffers. Talkshowhost Oprah Winfrey wist een heel team van bekende Amerikanen op de been te brengen. Zo brachten John Travolta en Lisa Marie Presley respectievelijk per vliegtuig en truckcolonne goederen naar het rampgebied en kwam actrice Julia Roberts vluchtelingen in Alabama een hart onder de riem steken.

Feestende dames

Gezien de populariteit van dit blogje, is het waarschijnlijk goed om jullie nog wat extra kijkplezier te geven. Er is ook weinig leuker dan feestende dames natuurlijk. Je kan je dus weer uitleven op deze site en aangezien er momenteel enorme belangstelling is voor de dochters van rokende moeders is deze categorie wellicht een aanradertjer.

Ja, die professor Swaab heeft heel wat teweeg gebracht met zijn artikeltje deze week. Het internet staat inmiddels vol met verwijzingen naar zijn artikel over roken tijdens de zwangerschap.

Voor wie geen genoeg van feestjes kan krijgen, ook hier allerlei gezellige feestjes en deze dame komt van een site waar genoeg foto's op staan voor 6 zondagen.

Update: die prycless-sukkel heeft ook nog filmpjes. Waarschijnlijk betekent "Hvor svært kan det være" zoiets als: "kijk mij eens lekker op m'n bek gaan".

Update: En wat zijn die eikels hier in hemelsnaam aan het doen..?

Schalke 04 verliest op concurrenten

Schalke 04 is de verliezer van de vierde speelronde in de Duitse Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen zag alle concurrenten de drie punten pakken, maar speelde zelf gelijk (1-1) tegen Bayer Leverkusen.

Bayern München won zonder topschutter Roy Makaay voor de vierde keer op rij in de Bundesliga. Dit betekent een record voor de club uit München want het won dertien wedstrijden op rij. Gemakkelijk kwam de zege niet tot stand. De kampioen kwam bij 1. FC Nürnberg (zonder de topscorer van vorig jaar, Marek Mintal) op een achterstand te staan. Pinola opende de score voor de thuisploeg. Door goals van Guerrero en Ballack nam Bayern de drie punten alsnog mee naar München.

Schalke 04, de tegenstander van PSV in de Champions League volgende week, kwam niet verder dan 1-1 bij Bayer Leverkusen. Invaller Sören Larsen zorgde nog voor een puntje voor Schalke door vijf minuten voor het einde de gelijkmaker aan te tekenen. Dimitar Berbatov bracht de thuisploeg een kwartier voor tijd nog op voorsprong. Feyenoord huurling Danko Lazovic speelde een half uur mee.

Ook Hamburger SV bleef in het spoor van Bayern München. De club van Boulahrouz en van der Vaart won uit met 3-1 van FSV Mainz 05. Het was voor de thuisclub de vierde nederlaag op rij. Van der Vaart was weer eens belangrijk voor zijn club. De ex-ajacied legde beslag op de 3-1.

Werder Bremen versloeg 1. FC Kaiserslautern met ruime cijfers. Het werd 5-1 voor de bezoekers, mede door twee goals van Klose. VfB Stuttgart van trainer Giovanni Trapattoni wist thuis niet van Arminia Bielefeld te winnen. Stuttgart kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Jon Dahl Tomasson bracht de thuisclub nog wel op voorsprong, maar in de slotfase was het Roberto Pinto die de eerste zege van Stuttgart voorkwam.

Uitslagen:

VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld 1-1
Borussia Mönchengladbach - MSV Duisburg 2-1
1. FC Nürnberg - Bayern München 1-2
Bayer Leverkusen - Schalke 04 1-1
Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2-0
1. FC Kaiserslautern - Werder Bremen 1-5
FSV Mainz 05 - Hamburger SV 1-3
Borussia Dortmund - 1. FC Köln (zondag)
Hertha BSC - Vfl Wolfsburg (zondag)

Stand na vier speelronden:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Bayern München41213-3
2Werder Bremen41011-4
3Hamburger SV4109-2
4Schalke 04486-4
51. FC Köln366-5
61. FC Kaiserslautern4610-12
7Hannover 96466-4
8Vfl Wolfsburg355-4
9Borussia Mönchengladbach454-6
10Hertha BSC344-5
11Bayer Leverkusen448-7
12Arminia Bielefeld445-8
13Eintracht Frankfurt432-8
14VfB Stuttgart435-6
15Borussia Dortmund324-5
16MSV Duisburg426-9
171. FC Nürnberg412-7
18FSV Mainz 05401-8

Topscorers:

1. Altintop - 1. FC Kaiserslautern - 7 goals
2. Makaay - Bayern München - 6 goals
3. Klose - Werder Bremen - 5 goals

'Ook tweede team voor McLaren'

Nadat zaterdagavond al bekend werd dat Red Bull Minardi heeft overgenomen, heeft ook McLaren plannen voor een tweede team. Dat tweede team zou in 2007 aan de start moeten staan.

Het team zal dan voornamelijk bedoeld zijn om jonge rijders op te leiden, zodat die later kunnen doorstromen naar het eerste team van McLaren. De coureurs zullen echter wel gebruik maken van oude wagens en motoren. Als sponsor zou het team het Japanse bedrijf 'Directive' hebben gevonden, dat nu al sponsor in de GP2-klasse is.

Het tweede team is mogelijk geworden doordat de FIA binnenkort toestaat dat teams onderdelen van elkaar mogen gebruiken. FIA-president Max Mosley : "Kleine teams kunnen zo een auto van een topteam kopen", vertelde hij. "Hierdoor kunnen ook nieuwe teams beginnen".

McLaren werd begin dit jaar al verbonden aan het Dubai-F1 project, maar van die samenwerking is niets meer van vernomen. Het team zou technische ondersteuning gaan bieden aan Dubai-F1. Omdat het Minardi-team al overgenomen is, zal McLaren nu wel zelf 48 miljoen dollar moeten ophoesten voor het starten van een nieuw team.

Microsoft gaat investeren in de PC als gaming-platform

Microsoft zegt van plan te zijn om de komende 18 maanden sterk te investeren in de PC/Windows als gaming platform. De PC moet dezelfde 'geloofwaardigheid' krijgen als de Xbox en PlayStation.

Product manager Kelly Stansmore van Microsoft liet weten dat het de grootste investering van Microsoft ooit in PC-gaming is. Jaar op jaar daalt de opbrengst van Windows met 10% en men verliest veel etalageruimte in winkels. Ook gaf ze toe dat Microsoft de afgelopen jaren bij heeft gedragen aan de afname van de populariteit van de PC als gaming platform door er niet of nauwelijks in te investeren maar dit geld te gebruiken voor de Xbox.

Group manager Chris Donohue zei “We’re putting the ‘game’ back in Windows. We’re over the hump with Xbox 360 so now ready to build Windows as a platform.”

Belangrijk deel van dit plan is de cross-compatibility van de Xbox 360 peripherals met de PC. Daarnaast zullen een aantal grote publishers op de dozen van hun games voortaan Games for Windows gaan zetten vergelijkbaar met de randen op de dozen van consolegames.

In ons eigen subforum GAM loopt al een discussie over dit nieuws.

Punkers richten zich tegen politie in Amsterdam

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij het Amsterdamse uitgaanscomplex de Melkweg is zaterdagavond een massale vechtpartij uitgebroken. Wat precies de aanleiding is, is nog niet bekend. In de Melkweg vind dit weekend het punkfestijn Wasted Festival plaats. Rondom het gebouw heerst een grimmige sfeer.

Er is veel politie op de been, die onder meer optreedt met honden en knuppels. Relschoppers zouden met glas naar de agenten gooien, en scanderen leuzen. Tot dusver is een onbekend aantal personen aangehouden. De Melkweg bevindt zich aan de Lijnbaansgracht in de hoofdstad, op korte afstand van het Leidseplein.

Update zondag, 10.02 uur
De onrust begon toen de politie een wildplassende man aansprak. Verschillende festivalgangers bemoeiden zich met dit voorval, waarna gepoogd werd één van de agenten het water voor de Melkweg in te gooien. Vervolgens keerde een grote groep punkers zich tegen de politie. Twee agenten raakten hierbij lichtgewond.

Na verschillende charges en zeven arrestaties leek de rust om 23.00 uur weer te keren. Om 0.30 uur kwam echter een groep van vijftig personen naar het politiebureau om de vrijlating van hun makkers te eisen. De relschoppers zijn vervolgens door de politie uiteengedreven.

Michael Schumacher hoopt op regen

Michael Schumacher hoopt dat het vandaag tijdens de race zal regenen. Hij vreest dat als dit niet gebeurt, beide Ferrari's opnieuw buiten de punten zullen eindigen.

Met verwachtingen voor regen hangend over de Grand Prix van België, zijn de meningen verdeeld over de wenselijkheid van een regenrace. Michael Schumacher zou een nat circuit wel fijn vinden, omdat hij dan hoopt minder nadeel van zijn auto te ondervinden en meer uit zijn rijderskwaliteiten te kunnen halen.

De Duitser vertelde: "Als het droog blijft kunnen we alleen hopen om de punten mee te strijden. Het is dus duidelijk dat ik liever regen heb, zodat er een meer kansrijke situatie ontstaat. De set up van de auto neigt ook naar regen, wat het verlies aan topsnelheid verklaart."

Teambaas Jean Todt hoopt ook wel op regen, maar is voorzichtiger: "Een regenrace laat ons zien, zo'n lange tijd na de laatste regenrace, of het Ferrari-Bridgestone pakket nog steeds het voordeel heeft in deze condities, of dat we ook in die condities de mindere grip zullen hebben, die dit seizoen zo'n worsteling maakt."

Politie schiet agressieve Drent neer

Vince_Taylor en Cavemania hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen man die zich vannacht bij een brand in het Drentse Nieuw-Buinen agressief gedroeg, is door een politieagent neergeschoten. De onruststoker is met verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Volgens een woordvoerster van de politie had de man zelf geen vuurwapen.

De brand was bij een bandengroothandel, waar maandagavond ook al een brand woedde. "Iemand uit het publiek gedroeg zich dermate agressief dat een collega zich genoodzaakt voelde een wapen te trekken", zo stelt de woordvoerster. Omstreeks 2.00 uur had de brandweer de brand onder controle. De oorzaak is niet bekend. Over de aard van de verwondingen van de neergeschoten persoon konden nog geen mededelingen worden gedaan.

Op het forum van FOK! wordt gemeld dat het slachtoffer een buurman is van het bedrijf waar de brand woedde. Hij zou zich hebben opgewonden over een brandweerauto die op zijn oprit stond. De man, 'Jannes' genaamd, zou met vier kogels zijn uitgeschakeld.

Boek: Jim Dwyer en Kevin Flynn - 102 minuten

11 september 8.46 uur. 14.000 mensen bevinden zich in de Twin Towers als vlucht 11 van American Airlines de Noordtoren in vliegt. In de 102 minuten die volgen maken zij deel uit van het drama dat we tot nu toe alleen van een afstand hebben meebeleefd. In dit boek wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van degenen in de torens en de reddingswerkers die hun leven waagden om mensen te redden. Het is het verhaal van 12.000 mensen die wisten te ontsnappen en 2.749 mensen die omkwamen in die gruwelijke 102 minuten.

[Upd] Toyota ook naar Bridgestone

Ondanks eerdere berichten lijkt het nog niet zeker dat Toyota F1 volgend jaar met banden van Bridgestone gaat rijden. In een persbericht verklaarde het team vandaag dat het een overstap overweegt.

Toyota verklaarde vandaag dat het team in onderhandeling is met de bandenfabrikant. "Er is nog geen contract ondertekend. Wel heeft Toyota de beslissing genomen om na te denken over een overstap van bandenleverancier," aldus het team.

Update 8.24u
De directeur van Michelin, Edouard Michelin, heeft tijdens een persconferentie op Spa bekend gemaakt dat Toyota niet meer op de steun van het Franse bandenmerk kan rekenen in 2006, wat dus betekent dat het team gaat overstappen naar Bridgestone.

Asogedrag

Nadat eerder dit jaar het plannetje van Minister Peijs om losse spullen in auto's te verbieden nog kon worden tegengehouden, is het waarschijnlijk niemand ontgaan dat één van haar andere plannetjes wel is uitgevoerd.

Zo worden we al weer een tijdje lastig gevallen met een irritante campagne tegen asogedrag. Deze geldverslindende campagne wordt nu echter door experts met de grond gelijk gemaakt. De stickers die zijn geïntoduceerd, hebben een averechts effect en werken dus juist agressie in de hand. Het is weer geweldig, weer miljoenen over de balk gegooid. We zullen zien wie dit keer de schuld krijgt, maar volgens mij wordt het tijd dat de CDA-ministers heeeel lang in de Efteling mogen gaan spelen.

WK honkbal: Nederland ook langs Panama

De Nederlandse honkbalploeg ontpopt zich meer en meer als een kandidaat voor de wereldtitel. Gisteravond werd zelfs de nummer twee van het vorige WK, Panama, met gemak verslagen: 9-5.

Oranje (met Adriana op de bank en Rombley in het veld) leidde na de eerste inning al met 4-0. Dankzij rake klappen van Duursma en Coffie en een vrije loop voor Kingsale werden alle honken snel bezet. Sidney de Jong sloeg vervolgens de bal diep het buitenveld in en drie ploeggenoten sprintten over de thuisplaat. Even later tekende De Jong – bezig aan een uitstekend toernooi – voor de 4-0, na een opofferingsslag van Harvey Monte.

In de derde slagbeurt liep Nederland verder uit, vooral door zwak verdedigend werk van de Midden-Amerikaanse ploeg. Coffie wist te scoren na een hit van De Jong. Nederland kwam even later op 7-0 na hits van Rombley, Van ’t Klooster en Legito. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn, want Oranje kreeg in dezelfde inning alle honken vol. Door drieslag van Duursma en een vangbal op fout gebied van Kingsale kreeg Nederland echter niet de kans verder uit te lopen. In de volgende inning moest pitcher Rob Cordemans zijn eerste wijd van het duel toelaten: Vega kreeg een vrije loop. Herrera sloeg hierna de bal het stadion uit waardoor Panama eindelijk wat terugdeed.

Dankzij punten van Rombley en Monte werd het in de vijfde slagbeurt 9-2. Panama kwam pas weer in de wedstrijd toen Eenhoorn wat ging wisselen met de werpers. Hierdoor werd de uiteindelijk uitslag van 9-5 bereikt. Een knappe zege voor Oranje, want de laatste keer dat Nederland op een WK Panama de baas was dateert alweer uit 1982. Vandaag speelt Oranje vanaf 13.00 uur tegen het nog ongeslagen Cuba om de groepswinst. Uiteraard is Nederland al verzekerd van de kwartfinales die woensdag worden betwist.


Stand Poule A:

Positie:Land:Winst:Verlies:Percentage:
1Cuba701.000
2Nederland701,000
3Panama520.714
4Zuid-Korea330.500
5China340.429
6Canada240.333
7Brazilië150.167
8Zweden150.167
9Zuid-Afrika060.000

Kim Clijsters pakt titel op US Open

Kim Clijsters is de winnares op de US Open. De Belgische stond in de finale tegen Mary Pierce slechts vier games af:
6-3 en 6-1.

Clijsters was simpelweg een maatje te groot voor Pierce. Vooral de service van de Vlaamse liep uitstekend en vanaf de baseline was ze door haar snelheid niet te passeren. Al in de eerste game moest Pierce haar service inleveren en Clijsters stoomde door na 4-1. De 30-jarige Française mocht nog even terugkomen tot 4-3, maar dan vond Clijsters het genoeg en schakelde een tandje bij om de eerste set te pakken.

Pierce verliet na de eerste set gedurende een tijdje de baan, maar die rustpauze hielp haar niet: twaalf van de eerste dertien punten in de tweede set gingen naar Clijsters. Vanaf dat moment was het eigenlijk gespeeld en op 5-1 serveerde Clijsters de wedstrijd uit. Ze moest nog wel een breakpoint overleven. Voor de Belgische is het haar zevende titel van 2005, maar belangrijker: het is haar eerste Grand Slam titel. Eerder verloor ze finales op Roland Garros (2001, 2003), de Australian Open (2004) en de US Open (2003). Vooral haar nederlaag in Parijs tegen Jennifer Capriati kwam hard aan.

Met de winst strijkt Clijsters een cheque van 2,2 miljoen dollar op. Haar prijzengeld werd verdubbeld omdat ze ook al de US Open series won, een ranglijst over de Amerikaanse hardcourttoernooien voorafgaand aan Flushing Meadows. ”Dit betekent zo veel voor me, zeker na het blessureleed in 2004. Ik kan het nog niet geloven,” reageerde een emotionele Clijsters na afloop.


Statistieken Finale:

Kim Clijsters – Mary Pierce 6-3, 6-1

1e service: 72% - 67%
Aces: 5-1
Dubbele fouten: 2-1
Winners: 16-7
Onnodige fouten: 19-28
Breakpunten: 5/11 – 1/4
Winst 1e service: 79% - 52%
Winst 2e service: 33% - 38%

Federer naar finale US Open

Roger Federer speelt vannacht om zijn tweede achtereenvolgende US Open-titel. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg Lleyton Hewitt in de halve finales: 6-3, 7-6, 4-6 en 6-3.

Federer schoot uit de startblokken en pakte door één break al snel de eerste set. Dat was al de zestiende opeenvolgende set die Hewitt verloor van Federer. Het leek er dus op dat deze wedstrijd het gebruikelijke beeld zou laten van een radeloze Hewitt die zich geen raad weet met de sublieme slagen van Federer. Maar niets bleek minder waar in de tweede set. Het was weliswaar de Zwitser die twee keer door de service van Hewitt heen ging, maar de Aussie antwoordde meteen met een rebreak. In de tiende en twaalfde game kreeg Hewitt zelfs vijf setpoints, maar Federer werkte die genadeloos weg, alvorens de tiebreak met 7-0 te domineren.

Hewitt zag zich gesteld voor een onmogelijke opdracht, maar werkte drie breakkansen weg in de derde game van de volgende set. Omdat Federer in de zevende game wat fouten maakte, pakte Hewitt de break én even later de set. In het vierde bedrijf stond er werkelijk geen maat op Federer. Na al eerder kansen te hebben verprutst brak hij eindelijk op 3-3, met dank aan Hewitt die twee dubbele fouten sloeg. Federer vertrouwde hierna op zijn service en speelt morgen tegen Andre Agassi om zijn zesde Grand Slam titel. Federer won zeven van de laatste tien ontmoetingen met Agassi.

Hewitt was lof over zijn opponent: ”Hij is weergaloos. Het zegt genoeg dat hij dit jaar slechts drie wedstrijden verloor en in twee ervan een matchpoint niet benutte.” Federer denkt dat hij nog beter kan: ”Mijn service was zeker niet top. Maar je kunt niet altijd alleen maar aces en winners verwachten.”

Uitslagen Eredivisie 10/09/2005

Er werden vanavond vier wedstrijden in de Nederlandse eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - FC Utrecht 1-0
49' Koné 1-0

Bijz. Grandel stopt penalty van Koné (74').

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 32.000.
Geel: Ooijer, Reiziger, Farfán (PSV), Kruys, Keller (FC Utrecht).

Opstellingen:

PSV: Gomes, Ooijer, Reiziger, Ball, Alex (Addo/80'), Lucius, Simons, Cocu, Koné, Beasley, Vennegoor (Farfán/62').

FC Utrecht: Grandel, Keller (Douglas/76'), Di Tomasso, Braafheid, Cornelisse, Somers, Tiendalli, Kruys (Tanghe/56'), Nelisse, Fortuné, v.d.Bergh (Shew-Atjon/83').
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AZ - RBC Roosendaal 7-0
29' Arveladze 1-0
52' Perez 2-0
62' Landzaat 3-0 (penalty)
67' Arveladze 4-0
74' Landzaat 5-0
76' Huysegems 6-0
89' Arveladze 7-0

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 8.275.
Geel: Lammens, Ebbinge (RBC Roosendaal).

Opstellingen:

AZ: Timmer, Jaliens, De Zeeuw, Opdam, De Cler, Landzaat, Schaars (Buskermolen/81'), v.Galen (Vlaar/70'), Perez, Sektioui (Huysengems/63'), Arveladze.

RBC Roosendaal: Volders, Loran, Lammens (Daelemans/63'), Ebbinge, Acuña, Fortes Rodriguez (De Groot/81'), Wau (Paap/75'), Kpaka, Roumani, Elkhattabi, De Lange.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Willem II - Ajax 0-2
32' Galásek 0-1
86' Charisteas 0-2

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 11.000.
Geel: Reuser, Dembele, Fehér (Willem II), Heitinga (Ajax).
Rood: Grygera (Ajax).

Opstellingen:

Willem II: Moens, Wau, Victoria, Kreek (Dembele/77'), v.d.Haar, Fehér, Smit, Reuser (Ceesay/60'), Caluwé, Kerekes, Bobson.

Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera, Maduro, Emanuelson, Galásek, Sneijder, Lindenbergh, Pienaar, Rosenberg (Charisteas/46'), Babel (Heitinga/64').
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SC Heerenveen - Heracles Almelo 1-2
47' Quansah 0-1
80' Huntelaar 1-1
90' Tamerus 1-2

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 20.500.
Geel: Bosvelt (SC Heerenveen), Reekers, Jansen (Heracles Almelo).

Opstellingen:

SC Heerenveen: Waterman, Hansson, Bakkati (Seip/76'), Breuer, Pranjic, Bosvelt, Bruggink, Kissi (Nørregaard/40'), Yildirim, Huntelaar, Samaras (Derveld/57').

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Jansen, Hoogma, Reekers, Klavan, De Vries, Maas, Hellings, Höcher (Smit/90'), Quansah (Tamarus/54'), Sluijter (Calincov/72').

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.