Eis 4 jaar tegen dronken doodrijder

Tegen een 55-jarige loodgieter uit Alkmaar is woensdag 4 jaar cel geëist wegens het dronken veroorzaken van een dodelijk ongeval. Volgens de officier van justitie is er sprake van doodslag, omdat de verdachte al twee keer eerder is veroordeeld voor drankrijden en nu weer bewust met drank op achter het stuur kroop. Ze beschuldigde de loodgieter van voorwaardelijke opzet.

De 55-jarige man stapte in de nacht van 25 op 26 februari na de inname van minstens dertien grote glazen bier, in zijn Chrysler om van de kroeg naar huis te rijden. Op de Schagerweg reed hij dwars door het rode licht heen en ramde een auto die groen licht had. De 22-jarige chauffeur van die auto raakte ernstig gewond aan lever, long, hart en benen. Hij overleefde de botsing, maar of hij nog volledig zal genezen is de vraag. Zijn 24-jarige passagier vond de dood, toen de wagen maar liefst vijf keer over de kop sloeg. Beiden droegen overigens geen gordels.

De verdachte zei zich niets te kunnen herinneren, omdat hij een black-out had. De openbaar aanklaagster geloofde daar echter niets van. Ze wil dat de man, die nu nog vrij is, bij de uitspraak op 7 september onmiddellijk vast wordt gezet. Bovendien moet hij voor 5 jaar zijn rijbewijs kwijt raken.