Foo Fighters willen feesten op Leidseplein

Icoon Muziek nieuwsDe Amerikaanse band Foo Fighters heeft het publiek op Lowlands uitgenodigd door te feesten op het Leidseplein in Amsterdam. De band van voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl zou verblijven in het American Hotel aan het uitgaansplein. Of de festivalgangers er gehoor aan geven is nog maar de vraag, Lowlands biedt tot diep in de nacht nog dansmuziek van diverse dj's.

De Foo Fighters waren de afsluitende band op de dertiende editie van Lowlands. Directeur Eric van Eerdenburg liet op zondag weten tevreden te zijn met een 'soepel verlopen' festival. "Alle wolkbreuken hebben ons gepasseerd. Dat leidde toch wel tot verhoging van de feestvreugde", aldus Van Eerdenburg. Het driedaagse evenement, dat plaats bood voor maximaal 55.000 bezoekers was net niet uitverkocht. Van Eerdenburg zegt in de toekomst ook niet verder te willen groeien. "Anders wordt het te druk."

Voor de festivalgangers die zondagavond al huiswaarts keerden is het te hopen dat ze Utrecht kunnen vermijden. Een verdachte tas levert voor de reizigers waarschijnlijk uren vertraging op.