Alkmaar krijgt eerste drive-in supermarkt van Nederland

XeriuM herschreef en paulus1973 meldde ons via de nieuws-submit het voglende:

Icoon Binnenlands nieuws Wie het zat is om met een winkelwagentje door de supermarkt te schuiven, kan zijn boodschappen vanaf volgende maand in Alkmaar doen zonder zelfs de auto uit te hoeven. Foodfactory opent op 21 september in de stad de eerste drive-in Supermarkt van Nederland.

Winkelen wordt dan heel eenvoudig. Via internet geeft de klant door wat hij wil hebben en enige tijd later kan hij de spullen bij de supermarkt afhalen. De klant krijgt een plek in de ondergrondse parkeergarage aangewezen, waarna de boodschappenmand met een lift wordt afgeleverd. "En dat allemaal in vijf minuten", aldus directeur Holleman.

Behalve in Alkmaar, heeft Foodfactory ook een supermarkt in Enschede. Daar wordt echter geen drive-in van gemaakt. Holleman: "Hier in Alkmaar is de parkeergarage van ons, in Enschede is dat niet het geval."

In 1987 werd de eerst McDrive in Nederland geopend. Tijdens de opening waren veel mensen sceptisch, maar het concept bleek een succes te zijn. In Friesland waren er in 2003 zelfs al ideeën voor een drive-in supermarkt, maar deze is nooit van de grond gekomen.