Ontploffing vernietigt Mexicaans gehucht

Icoon Buitenlands nieuwsEen Mexicaans gehucht werd gereduceerd tot één grote ruïne toen een tankwagen in botsing kwam met een trein en ontplofte. Twee mensen zijn omgekomen en tenminste 44 mensen raakten gewond.

Getuigen vertelden dat ze twee zware ontploffingen hebben gehoord, gevolgd door een serie van kleinere ontploffingen. De vuurzee ging dwars door betonnen muren en vernietigde metalen daken. "Het was net een aardbeving", vertelde Jorge Batres toen hij beschreef hoe de vlammen zich verspreidden naar dichtbij staande auto's, winkels en huizen.

De Mexicaanse truck vervoerde twee tanks met vloeibaar petroleum. Getuigen zeggen dat de truck niet stopte toen de trein toeterde. Toeteren is in Mexico en de Verenigde Staten vaak de enige beschikbare manier om mensen te waarschuwen dat er een trein aankomt.

Aangezien het dorp aan de grens met de Verenigde Staten ligt werkten de Mexicaanse en Amerikaanse brandweer samen om het vuur te blussen en de slachtoffers te bevrijden. Er moest continu op en neer worden gereden naar de rivier om voor een constante stroom van bluswater te zorgen. Er zijn in het dorp geen waterleidingen aanwezig om te zorgen voor het benodigde water.


Een foto van de ontplofte tankwagen.