Jongen (14) vermoordt zusje

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Een veertienjarige jongen heeft in het Amerikaanse Miami zijn drie jaar jongere zusje gewurgd en haar keel doorgesneden, waarna ze overleed. De jongen, Ronald Salazar, kampte zeer waarschijnlijk met psychische problemen. De puber heeft dinsdag een bekentenis afgelegd nadat hij de politie eerst een ander verhaal had verteld.

Volgens hem zouden er twee inbrekers de woning binnen gedrongen zijn om hen te beroven waarbij ze zijn zusje hebben vermoord. Later bleek dat de jongen alles had gelogen en dat hij het zelf had gedaan.

Afgelopen maandag ochtend werd het lichaam van Marina Salazar in de slaapkamer gevonden. De moord is gepleegd op het moment dat de vader van de twee een ander kind naar school aan het brengen was en zijn vrouw aan het werk was. Hun broertje van acht jaar was wel thuis.

Een Amerikaans blad schreef dat er in mei nog een melding bij de kinderbescherming was binnen gekomen. De vader van Ronald zou de jongen ernstig mishandeld hebben. De jongen werd daardoor zo depressief en wou zichzelf van het leven beroven en ook had hij woedeaanvallen. Nog geen maand voor de moord is de jongen opgenomen in een psychiatrische inrichting nadat de jongen had gedreigd de hele familie te vermoorden. Na een tijdje besloot een psychiater dat de jongen niet meer gevaarlijk was en weer naar huis kon.

De puber is aangeklaagd wegens moord met voorbedachte rade.