Lance Armstrong wint zijn 7e Tour de France

Tour de FranceDe 92e editie van de Tour de France zit erop. Zoals verwacht was Lance Armstrong ongenaakbaar en won voor de zevende maal. Begin dit jaar maakte Armstrong bekend dat hij de ronde nog één keer zou rijden. De Texaan ging op jacht gaan naar zijn zevende Tourzege, een uniek record. Hij had de beschikking over een sterk team waarmee hij de concurrentie (Ivan Basso, Jan Ullrich en Alexandre Vinokourov) voorbleef.

Voor Armstrong begon de La Grande Boucle al op een fantastische manier. In de eerste etappe (tijdrit) deelde hij een mokerslag uit aan de concurrentie. Alle klassementsrenners moesten bijna een minuut prijsgeven. De eerste gele trui ging naar David Zabriskie, maar verloor deze in de ploegentijdrit aan Armstrong. Jens Voigt kreeg ook een paar dagen de gele trui omgehangen, maar verloor deze snel aan Armstrong. The Boss gaf de gele trui vervolgens niet meer af. In de bergetappes wist Armstrong enkele keren uit te lopen en in de slottijdrit pakte hij weer tijd op de concurrentie.

De groene trui voor het puntenklassement gaat naar de Noor Thor Hushovd en de Deen Mickael Rasmussen legt beslag op de bolletjestrui (bergklassement). Beste jongere in de Tour werd Popovych en Pereiro Sio mag zich de strijdlustigste renner van de Tour noemen. De Nederlandse Rabobank ploeg reed een succesvolle Tour met twee zeges (Weening en Rasmussen) en de winst van de bolletjestrui.

Lance Armstrong viert zijn zevende Tourzege
Lance Armstrong viert zijn zevende Tourzege


-
Klik hier voor een volledig overzicht van de Tour de France 2005.
Zie FOK!sport voor het overige sportnieuws!