Canadese politie speurt naar seriemoordenaar

ELTORO had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsDe politie in de Canadese stad Edmonton heeft vrijdag het daderprofiel van een mogelijke seriemoordenaar vrijgegeven. De man of vrouw is wellicht verantwoordelijk voor enkele tientallen moorden in de laatste dertig jaar. De dader zou het vooral hebben voorzien op dames met een 'high-risk' levensstijl, oftewel drugsverslaafden en prostituťes.

Het is voor het eerst dat een aantal onopgeloste moordzaken op prostituťes met elkaar in verband zijn gebracht. De slachtoffers werden meestal gevonden in de agrarische gebieden rond Edmonton, en waren in sommige gevallen in brand gestoken. Familieleden van de slachtoffers verwijten de Canadese politie dat ze pas na een dozijn moorden ontdekte dat er wellicht een seriemoordenaar aan het werk was. Inmiddels is een beloning van 100.000 Canadese dollars (65.000 euro) uitgeloofd.

In het profiel wordt gesproken over een persoon die rijdt in een truck, bestelwagen of SUV, en die graag jaagt, vist of kampeert. Er wordt een link vermoed met de gebieden ten zuiden van Edmonton. De verdachte zou zijn wagen vaak op ongebruikelijke tijdstippen schoonmaken.