Voetbal: Van der Sar naar Manchester United

joenuzzz, borisz, Knertjager en Lehcimus hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Edwin van der SarEdwin van der Sar speelt vanaf komend seizoen voor Manchester United. De doelman, die dit seizoen voor Fulham speelde, heeft een contract voor twee jaar getekend. Hoeveel de club heeft betaald voor de 34-jarige Van der Sar is niet bekend gemaakt. Volgens verschillende media zou het echter gaan om een transfersom van drie miljoen euro.

Eind januari verlengde Van der Sar zijn contract met Fulham, dat zou aflopen, nog voor een jaar. Hij werd toen ook al in verband gebracht met Manchester United, maar van een transfer was toen geen sprake.

Zes jaar geleden kon 'Sar' ook al naar Manchester, om daar Peter Schmeichel op te volgen. Hij koos toen echter voor Juventus, waar hij na twee jaar moest plaatsmaken voor Buffon. Bij Fulham verloor hij aan het begin van het vorige seizoen zijn basisplaats, om die later weer te heroveren.

Na Schmeichel is het doel van The Mancunians een hel voor keepers. Liefst tien doelmannen konden de zware erfenis van de Deen niet aan. Onder meer Bosnich, Barthez en Howard konden nooit volledig op het vertrouwen van Ferguson rekenen. United stuurde vorige maand de Noord-Ier Carrol en derde keus Ricardo de laan uit. Van der Sar moet nu de concurrentie aangaan met Tim Howard.

Van der Sar keepte meer dan vierhonderd wedstrijden op competitieniveau. Daarin scoorde hij één keer, uit een strafschop tegen De Graafschap. Van der Sar is ook 99-voudig international bij het Nederlands elftal. Komende woensdag speelt hij zijn 100e wedstrijd.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!