Manchester United gekocht door miljardair

DutchSoldier en thomas26 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuws De Engelse voetbalclub Manchester United is in navolging van Chelsea grotendeels in het bezit van ÚÚn man. De Amerikaanse sport-miljardair Malcolm Glazer heeft een meerderheidsbelang verworven en zint op de resterende aandelen. Prijskaartje: 1,2 miljard euro.

Al langere tijd had Glazer als doel Manchester United in het bezit te krijgen. Daarbij stuitte hij op veel verzet, vooral van de supporters. Die zagen het niet zitten om door een Amerikaanse cowboy te worden overgenomen.

Glazer bezit momenteel 28,1 procent van de aandelen. Hij heeft nu de aanndelenpakketten van de Ierse race-tycoons JP MacManus en John Magnier overgenomen (voor 4,56 euro per aandeel). Hierdoor komt het belang van Glazer uit op 62 procent. Op korte termijn zal hij hoogstwaarschijnlijk negentig procent in bezit hebben, waardoor de club haar beursnotering kwijtraakt.

De fans van Machester United zijn er allerminst blij mee. Zo beweert Nick Towle, voorzitter van de fangroep die zich het felst verzette tegen de overname, dat hij zijn seizoenkaart heeft verscheurd. Naar eigen zeggen zouden 20.000 fans bereid zijn de club de rug toe te keren.

Meer sportnieuws op FOK! sport!