Levenslang voor moord op vermeende pedo

Icoon Buitenlands nieuwsEen Brit die een vermeende pedofiel vermoordde is door een rechter veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De 21-jarige Brian Kearney had in een club gehoord dat de 49-jarige dakloze weduwnaar Barry Sewell van jonge kinderen hield. Dit bleek echter niet waar, de zonderlinge Sewell werd zelfs door de politie beschreven als iemand die geen vlieg kwaad deed.

De rechter in het Engelse Newcastle bepaalde dat Kearney tenminste 21 jaar achter de tralies zal moeten blijven. Hij karakteriseerde de moord als 'de meest beestachtige gewelddaad die ik ooit heb horen omschrijven'. De advocaat van Kearney betoogde dat zijn cliënt door het lint ging omdat hij als kind seksueel misbruikt is door een pedofiel.

Het slachtoffer werd door Kearney met een hamer op het hoofd geslagen, waarna zijn knieën en schenen werden gebroken met een ijzeren staaf. Vervolgens liet de dader zware blokken steen op het hoofd van Sewell vallen. Tenslotte werd de ijzeren staaf in het lichaam van het slachtoffer gestoken. Kearney trachtte in eerste instantie onder de verdenking uit te komen door te claimen dat hij het lichaam van de vermoorde Sewell gevonden had.