Ajax-fans klagen gemeente Rotterdam aan

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een groep Ajax-supporters gaat een klacht indienen tegen de gemeente Rotterdam. De fans zijn van mening dat de gemeente in alle opzichten te kort is geschoten tijdens de rellen van afgelopen zondag. Volgens hen werden de Ajax-supporters bij het Feyenoord-stadion aan hun lot overgelaten, waardoor gevaarlijke situaties ontstonden.

De Onafhankelijke Fanclub Ajax stelt op haar site dat de gemeente ten onrechte een trein met daarin honderden Ajax-supporters vlak voor De Kuip stil liet staan. In eerste instantie werd aan de treinreizigers gemeld dat er een wissel verkeerd stond. Uiteindelijk zaten de supporters urenlang vast in de trein, omdat de Nederlandse Spoorwegen weigerde hen terug te vervoeren naar Amsterdam vanwege vernielingen. De laatste supporters werden na acht uur met bussen uiteindelijk teruggebracht.

De vlam zou in de pan geslagen zijn toen een Feyenoord-trein bij de Amsterdamse trein stopte. De fans uit Rotterdam mochten wel uitstappen en begonnen de Ajax-trein te bekogelen.