Geen vervolging om omstreden moslimboeken

mineo39-76 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft de uitgever van een aantal omstreden moslimboeken opdracht gegeven een aantal anti-joodse (antisemitische) teksten uit het boek 'Gids voor Islamitische Opvoeding' te schrappen. De uitgeverij, Noer uit Delft, zal als ze daaraan voldoet niet vervolgd worden, ook niet voor de uitgaven van de werken 'Fatwas of Muslim Women' en 'De Weg van de Moslim'. Deze laatste boeken kwamen in het nieuws omdat er onder meer instaat dat vrouwen besneden dienen te worden en dat homo's in bepaalde gevallen met hun hoofd naar beneden van een hoog gebouw mogen worden gesmeten. De boeken werden ondermeer verkocht in de Amsterdamse El Tawheedmoskee. De moskee liet vorige maand al weten dat het niet vervolgd zou worden voor de verspreiding van de lectuur.

Volgens het OM staat de inhoud in direct verband met een uiting van een geloofsovertuiging en moeten ze gezien worden in context van de religie. In de 'Gids voor Islamitische opvoeding' staan wél strafbare passages. De in dit boek voorkomende citaten zijn beledigend voor joden en kunnen aanzetten tot haat of discriminatie, zo meldt het OM. De uitgever heeft laten weten de teksten onleesbaar te zullen maken.

Terreurverdachte
De Telegraaf meldt dat achter uitgeverij 'Noer' de 37-jarige Aris Hidayat zit. Hij blijkt een huisvriend te zijn van terreurverdachte Samir A. De boekwerken worden verspreid door de Rotterdamse moslim Maurice van Ettinger, die bekendstaat als sympathisant van de Palestijnse Hamas- beweging. Met het censureren van het boek ontsnappen zowel Hidayat en Ettinger aan vervolging.

Hidayat werd vorig jaar zomer bij de inval in de woning van Samir A. in Rotterdam gearresteerd en zat korte tijd vast. Volgens de nationale recherche had Hidayat een groot geldbedrag bij zich, waarvoor hij geen verklaring kon geven.


''Moslims moeten zich ''bekwamen in de vechtkunst, niet slechts defensief, doch ook offensief, opdat het Woord van Allah het hoogste is en om rechtvaardigheid en zachtmoedigheid op aarde te verpreiden. Want 'de Islam is altijd superieur'', aldus een citaat uit dit boek, waar niets mis mee is volgens het OM.

-
Zie ook:
Gids voor Islam roept op tot doden afvalligen
''Vrouwen moeten besneden worden''
GroenLinks wil verbod islamitische opvoedgids