Kadaffi: Palestijnen en Israëli's zijn idioten

Simko had ons via de nieuws-submit te melden:

De non-conformistische Libische leider Kadaffi trok op de laatste dag van de Arabische top in Algiers alle aandacht naar zich toe door Israëli's en Palestijnen te omschrijven als 'idioten'. In een niet-geplande toespraak zei hij: "De Israëli's zijn idioten en de Palestijnen ook. De joden komen bij bosjes om het leven omdat zij in de Westoever en de Gazastrook zitten. Als deze regio's zo belangrijk voor ze zijn waarom hebben ze het dan niet eerder bezet?"

Ook de Palestijnen kregen een veeg uit de pan: "De Palestijnen zijn ook idioten omdat zij deze gebieden in 1967 hebben verloren. Dus moeten we bekennen dat beiden idioten zijn." De aanwezige Arabische leiders, waaronder de Palestijnse president Abbas, barstten na deze uitspraken uit in een lachen.

In een meer dan een uur durende toespraak gaf de Libische leider, die bekend staat om zijn onvoorspelbare optredens, advies op een groot aantal terreinen. Zo gaf hij zijn visie op vrouwenrechten in de door mannen gedomineerde Arabische wereld. Verder wijdde hij uit over onderwerpen als de crises in Irak en Libanon.