Turkse man verkleed als vrouw vanwege pensioengeld

Icoon opmerkelijk nieuws In Turkije heeft de politie een man opgepakt die zijn dode moeder in zijn kelder heeft begraven om zich vervolgens als haar te gaan verkleden. Op die manier wilde hij zijn moeders pensioengeld krijgen. De politie kreeg echter een tip van de bankwerknemers die het niet vertrouwden. Daarop is de 47-jaar oude Serafettin Gencel in zijn huis opgepakt.

Een bankwerknemer vond het verdacht dat de ‘vrouw’ een mannelijk klinkende stem had. Daarom heeft de bankmanager Gencel verteld om het geld twee dagen later op te komen halen. In de tussentijd heeft de manager hem - in het geheim -gefotografeerd en contact opgenomen met de politie die Gencel later arresteerde.

Gencel vertelde de politie dat zijn moeder twee jaar geleden op 68-jarige leeftijd door een natuurlijke oorzaak is overleden en dat hij haar lichaam naar verluidt in zijn kelderverdieping heeft begraven alleen om van haar pensioengeld te profiteren. De autoriteiten onderzoeken nu het lichaam van de moeder om de mogelijke doodsoorzaak te achterhalen.

Gencel kan een gerechtelijke procedure tegemoet zien op grond van fraude, de verdachte dood van zijn moeder en het begraven van een persoon zonder de autoriteiten op de hoogte te brengen. Overigens heeft Gencel al een strafblad. Hij is eerder aangehouden wegens een gewapende diefstal.


De foto toont Gencel verkleed als een oude vrouw.