Oktoberfest geen Oktoberfest met plastic pullen

Icoon opmerkelijk nieuwsIn het Duitse Beieren is beroering ontstaan nadat een bierbrouwer voorstelde om plastic bierpullen te gebruiken bij 's werelds grootste bierfestijn, de Oktoberfesten in München. Een woordvoerder van een aantal plaatselijke brouwerijen betoogde dat juist het klinken van glas tegen glas de essentie bevat van het evenement.

"Hier in Beieren is bier een culturele schat. Wanneer we samenzitten en klinken is dat het geluid van onze kerkklokken, een symbool van harmonie en vrolijkheid", verklaarde Toni Roiderer namens de lokale biermakers. Ludwig Hagn, collega van Roiderer bij het biermerk Löwenbräu, had eerder gezegd dat hij erg onder de indruk was van de plastic variant die in Moskou gebruikt werd op de Russische versie van de Oktoberfesten. Naast het feit dat deze minder gebroken glas opleveren zouden ze een stuk lichter zijn om te dragen. Het is op de Oktoberfesten eerder regel dan uitzondering dat serverend personeel tien literpullen tegelijkertijd moet meezeulen.

Roiderer had echter weinig boodschap aan de argumenten van zijn concurrent. "Als je geen glasscherven kan verdragen, dan moet je het bier maar tappen in kartonnen bekers met een rietje", liet hij sarcastisch weten.

Duitsers hebben liever glas dan plastic
Bierbrouwers willen geen plastic op het Oktoberfest