Vuurwerkgooier Feyenoord meldt zich

Logo FeyenoordDe persoon die op 24 februari tijdens de UEFA Cup-wedstrijd van Feyenoord tegen Sporting Lissabon vanuit vak X een vuurwerkbom in het Portugese doelgebied gooide, heeft zich bij de club gemeld. Feyenoord zal hem een levenslang stadionverbod opleggen.

De keeper van Sporting, Ricardo, moest zich na het incident laten behandelen. Feyenoord liet direct na het duel al weten dat ze alles in het werk zou stellen om de dader te vinden. Alhoewel ze daar niet in was geslaagd tot dusver, kwam de dader uit eigen beweging.

De dader heeft in eerste verklaring aangegeven dat hij de vuurwerkbom in paniek heeft doorgegooid. Volgens zijn zeggen kwam het reeds ontstoken vuurwerk van een hoger gelegen positie. Zijn verklaring zal in het kader van een nader onderzoek worden voorgelegd aan experts. Er is beeldmateriaal beschikbaar.

Naar een tweede dader, die een aansteker wierp vanuit vak W, waarop de wedstrijd tijdelijk moest worden gestaakt, loopt het onderzoek nog. Ook zijn daad is door de camera's geregistreerd.

Beide supporters zullen een levenslang stadionverbod krijgen. Feyenoord zal bovendien de financiŰle schade op beiden verhalen.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!