Basketballer slaat scheids ziekenhuis in

In de eerste divisie van het basketbal heeft dit weekeinde een speler van Rowic uit Dordrecht een scheidsrechter ernstig mishandeld. De speler koelde zijn woede nadat hij een technische fout had gekregen.

Tijdens de wedstrijd tussen thuisclub Rowic en de Orca’s uit Urk kreeg de speler van de leidsman eerst een persoonlijke fout wegens duwen. Toen hij daar commentaar op had kreeg hij ook een technische fout, een zwaardere straf in het basketbal.

Hierop sloeg de speler scheidsrechter Mohammad Kadam uit Enschede vol in het gezicht, waarbij Kadam een gebroken jukbeen, losse tanden en een gescheurde lip opliep.

Voorzitter Wim Schot van Rowic heeft al laten weten dat hij de speler voor de rest van het seizoen schorst en de toegang tot de clubgebouwen ontzegt. Hij hoopt dat de algemene ledenvergadering hem zal royeren als lid. Scheidsrechter Kadam heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De Nederlandse Basketbal Bond moet zich nog buigen over de kwestie. Schot zegt te hopen dat Rowic niet de dupe zal worden van ''deze dwaas''.