Man keert na foutieve vrijlating zelf terug

Stel: terwijl je in de gevangenis zit word je tijdens een ander proces vrijgesproken en door de politie naar huis gestuurd. Wat doe je dan? Heel wat criminelen zouden er vandoor gaan, maar niet de 37-jarige Ricky Claycomb uit de Verenigde Staten. Hij keerde niet alleen terug naar de gevangenis, maar zorgde ook nog eens zelf voor zijn terugreis. Die zijn moeder voor hem moest betalen omdat hij zelf niet genoeg geld bij zich had.

Claycomb zit wegens een beroving in een gevangenis in de staat Ohio een straf uit van enkele jaren. Wegens een ander proces, hij werd verdacht van verkrachting, werd Claycomb overgebracht naar de staat Colorado. Na zijn vrijspraak werd hij door de politie naar huis gestuurd. Toen Claycomb opmerkte dat hij naar Ohio gebracht moest worden, antwoordden de agenten doodleuk dat hij daar dan maar zelf voor moest zorgen.

De gedetineerde belde zijn moeder op die hem geld stuurde, zodat hij de honderden kilometers lange reis zelf kon afleggen. Onderweg belde Claycomb nog naar de gevangenis om de cipiers duidelijk te maken dat hij eraan kwam en niet meer gezocht hoefde te worden, aangezien hij inmiddels als 'ontsnapt' was aangemerkt. Claycombs resterende straf bedraagt nog ruim twee jaar.