Man kruipt letterlijk in huid van moeder

Een 42-jarige man die op 4 februari in Vlaardingen zijn moeder vermoordde, heeft na de moord rondgewandeld in de huid van zijn moeder. De man, computerdeskundige Roland Sylvester Z., liep 's nachts anderhalf uur ongestoord door Vlaardingen heen, terwijl hij droop van het bloed dat kwam uit verwondingen die hij zichzelf had toegebracht. Mensen die hij tegenkwam dachten echter dat hij een carnavalsgewaad aanhad. Een getuige: ''Toen ik vanuit mijn flat naar beneden keek, zag ik hem staan. Zijn gezicht was helemaal donker, het moet met bloed besmeurd zijn geweest. Ik dacht dat hij een witte kaftan had omgeslagen. Later hoorde ik wat dat werkelijk was... Sindsdien kan ik niet meer slapen.''

Hoewel het midden in de nacht was, hebben veel mensen Z. opgemerkt. Hij schreeuwde namelijk allerlei bijbelteksten in het rond. Deze waren afkomstig uit het bijbelboek Openbaringen van Johannes, dat gaat over het einde der tijden.

Opdracht van God
De politie die Z. midden in de nacht aanhield, wegens verstoring van de openbare orde, zag pas op het bureau wat voor lugubere uitdossing de man droeg. Een politiearts constateerde dat het ging om een circa vijftien kilo wegende huid met vetweefsel van een vrouw. De man bekende direct dat dit de resten waren van zijn 76-jarige moeder. De politie trof in haar woning inderdaad het gevilde lijk van de vrouw aan.

Z. heeft tegenover de recherche verklaard dat hij zijn moeder in opdracht van God vermoordde. Hij is ervan overtuigd dat hij psychisch in orde is. Jezus stond achter hem, waren zijn woorden. De afschuwelijke verminkingen en het rondsjouwen in de huid verklaart de krankzinnige Z. als ''door het slijk gaan en zichzelf vernederen voor God''.

Met de intelligente en voorheen redelijk succesvolle Z. blijkt het na de dood van zijn vader, een aantal jaren geleden, snel bergafwaarts te zijn gegaan. De man werd langzaam aan steeds meer bezeten door godsdienstwaanzin, zo melden mensen uit zijn omgeving.