FOK! downtime hedenavond 23:00 uur

Ja, er gaat weer wat gebeuren vanuit Trueserver: ze bieden ons nˇg meer zekerheid dan ze al deden, door middel van het activeren van een dubbele verbinding met internet. Zodat, als er bij hun iets kapot gaat, we nog altijd op de andere verbinding door kunnen gaan.

Maarten Bollen van Trueserver formuleerde dat zo:
quote:
Op dit moment hebben jullie 2 verbindingen die naar onze core-routers gaan waarvan hier 1 actief is. Graag zou ik jullie volledige redundancy willen aanbieden door het protocol VRRP te implementeren. Dit protocol werkt op Layer 3 niveau en hiervoor zijn 3 ip-adressen nodig. Het huidige gateway ip is hier al 1 van, echter zijn er nog 2 nodig uit jullie huidige range. Deze 2 ip's
stel ik in op onze routers als interface ip's waartussen het gateway ip "zweeft" dit virtuele ip bind zich automatisch aan de primaire core-router wat dan jullie actieve uplink is. In geval van een storing aan deze router/poort/kabel zal het virtuele ipadres zich binden aan de secondaire core-router, deze flap is gemiddeld 400ms.

Als het mogelijk is ontvang ik 2 ip-adressen uit jullie range, en een window waar ik deze setup kan implementeren, de downtime wat deze omzetting met zich meebrengt is ongeveer 2 minuten en kan ik instellen naar jullie wens ('s avonds of 's nachts is geen probleem).
Een schitterend aanbod uiteraard; en we hebben hem dan ook twee ip-adressen uit onze reeks daarvoor opgegeven. Als tijd hebben we 23:00 genoemd. Zelf doet hij dit vaak na middernacht om zo min mogelijk hinder te veroorzaken, maar omdat hij morgen op een welverdiende vakantie gaat hebben we deze tijd afgesproken.
Vermoedelijk zullen we er niets van merken; maar zoals hij al zegt: het meest negatieve scenario is dat FOK! 1 Ó 2 minuten offline is.

Maarten, en de hele staf van Trueserver, weer bedankt voor deze service!