Voetbal: Uitslag Engeland - Nederland

Icoon Sport nieuwsHet Nederlands elftal oefende vanavond in Birmingham tegen Engeland. In een onderhoudend duel werd het 0-0.

Oranje speelde een uitstekende openingsfase in Villa Park. De Engelse ploeg moest daarin toezien hoe de 'jonkies' van Oranje de bal soepel rond lieten gaan. Bij Nederland stond achterin een relatief onervaren lijn opgesteld met Jan Kromkamp, Khalid Boulahrouz, Joris Mathijsen en Giovanni van Bronckhorst. Naarmate de helft vorderde kwamen de Engelsen meer en meer in de buurt. Een schot van Dirk Kuijt vormde echter het gevaarlijkste moment in de eerste helft. De Engelse keeper, Paul Robinson, zag de bal via de binnenkant van de paal van het doel stuiteren. In de daaropvolgende aanval kende ook Engeland een goede kans. Het zou nog twee goede mogelijkheden krijgen. Met name Shaun Wright-Phillips had zijn vizier niet op scherp staan. Bij rust was het derhalve 0-0.

In de tweede helft kwam aan Engelse kant Owen Hargreaves in de ploeg voor Frank Lampard. Nederland bleef niettemin goed combinerend de Engelsen de baas. Uitstekend verdedigend werk van Boulahrouz voorkwam erger. Met Mark van Bommel voor John Heitinga schoof Van Basten ietwat ervaring erbij. Ugur Yildirim mocht even later zijn debuut maken. Engeland had in de slotfase het betere van het spel, maar zag geen kans het evenwicht te verstoren. Schoten van Van Bommel en Kuijt troffen eveneens geen doel.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Bron: FOK!Voetbalmanager