Ook andere racistische carnavalswagen reed mee

darkmania had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Nadat FOK! vanmorgen al melding maakte van een racistische carnavalswagen in de gemeente Zundert, blijkt er minimaal nog een carnavalswagen voorzien van White-Power-tekens te hebben meegereden in de optocht van Wernhout. Bronnen meldden dit aan Omroep Brabant. Foto's op internet bevestigen dit.

Ook de wagen van 'de Zuipkiekes' was speciaal beschilderd met onder meer White-Power-tekens, die wereldwijd staan als symbool voor racisten. Naast de optocht in Wernhout reed de wagen van deze vereniging mee in de optocht van Schijf. Bronnen hebben FOK! gemeld dat er ook nog tumult geweest is rondom een derde wagen.

Deze wagen reed weliswaar keurig mee in de optocht zonder van racistische leuzen voorzien te zijn. Echter de website van betreffende carnavalsvereniging schijnt vol Hitler-propaganda te hebben gestaan. De site is overigens van het internet gehaald.

De politie heeft de hele zaak inmiddels in onderzoek. Onduidelijk is hoe de tekens op de wagens zijn terechtgekomen. De politie is dan ook voorzichtig met informatie omdat de leuzen niet zelf door haar zijn gezien. Wel meldt de politie dat ze alle dertien personen van de eerste carnavalswagen in kaart gebracht heeft.

Carnavalsvoorzitter Oostvogels van Achtmaal vindt de ophef overdreven. Hij denkt meer aan een kwajongenstreek, dan dat de personen kwade bedoelingen hadden met de opschriften.
De wagens waar de ophef om is ontstaan.
_
Zie voor meer info de berichtgeving van eerder vandaag.