Bierbrouwer Duvel is rechts imago beu

DLTF had ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische brouwerij Duvel Moortgat, bekend van onder andere de biermerken Duvel, Steendonk en Maredsous, heeft aangifte gedaan bij justitie wegens laster. De brouwer doet dit om de telkens terugkerende geruchten over vermeende steun aan de extreem-rechtse partij Vlaams Belang voor eens en voor altijd de kop in te drukken. Deze geruchten bestaan al vele jaren, maar worden al die tijd al met klem door de brouwer ontkend. De bekende druppel was een Franstalige e-mail die de laatste maanden op internet circuleerde, waarin andermaal gewag werd gemaakt van de vermeende politieke voorkeur van Duvel.

Directeur Michel Moortgat verklaarde gisteren tegenover dagblad De Morgen dat deze geruchten zeer schadelijk zijn voor de reputatie en de omzet van de brouwerij. Sommige consumenten boycotten hierom het bier van de brouwerij. Het e-mail bericht waar nu tegen wordt opgetreden wordt vooral verspreid in Wallonië en Brussel, maar heeft inmiddels ook Frankrijk, een belangrijke exportmarkt voor het bedrijf, bereikt.

Moortgat vermoedt dat de geruchten mogelijk terug te voeren zijn op het feit dat de brouwerij vlak bij Breendonk ligt, een vroeger doorgangskamp in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij was de broer van de grootvader van de huidige directeur in die tijd burgemeester van deze plaats.