Opmars vrijgezellen is slechte zaak voor de man

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

In de komende decennia zal het aantal alleenstaanden verder stijgen. Maar mannen hebben het moeilijker mee dan vrouwen, zo blijkt uit een Brits onderzoek, waarvan de Observer de resultaten vandaag publiceerde. Hoewel het onderzoek in Engeland is gedaan, zijn de resultaten behoorlijk representatief voor andere Europese landen.

Twintigers van beide geslachten gaan ongeveer even vaak solo door het leven. In de leeftijd van 35 tot 44 jaar zijn er echter twee keer zo veel mannen alleenstaand als vrouwen. En mannen lijken hier minder geschikt voor. Het onderzoek laat zien dat alleenstaande mannen minder vrienden hebben, ongezonder eten, meer last hebben van depressies en in minder comfortabele omstandigheden wonen dan de alleenstaande vrouwen.

Volgens professor Richard Scase van de universiteit van Kent hebben vrouwen "de emotionele capaciteit om vriendschappen te ontwikkelen en ze te onderhouden en deel uit te maken van netwerken, terwijl mannen de neiging hebben meer geïsoleerd te raken wanneer ze geen vrouw hebben die het sociale leven regelt".