Bouwvakkers hebben onbedoeld 'realityshow'

Bouwvakkers in Chili zijn een locale televisie-sensatie geworden, nadat zij zonder het zelf te weten de aanzet gaven tot een 'realityshow'. De bouwvakkers waren in de hoofdstad Santiago aan het werk op een grote bouwplaats en hadden daar ter plaatse ook hun douchefaciliteiten om na de gedane arbeid het stof en vuil weer weg te spoelen. En zoals gebruikelijk tijdens het douchen, gebeurde dat naakt.

Wat de heren echter niet wisten, was dat dit allemaal goed te zien was vanuit een naast gelegen kantoorpand en een hotel. De heren werden zo, zonder het te weten, al gauw een dagelijkse attractie voor de voornamelijk vrouwelijke werknemers en gasten van de naburige panden. De populariteit van deze gebeurtenis nam zover toe, dat de locale tv-zender er lucht van kreeg en er een tv-verslag over maakte. De 'bouwvakkersrealityshow' was geboren, compleet met ooggetuigenverslagen en cijfertoekenning voor de 'prestaties onder de douche'.

Een getuige, Ana Arriagada, sprak tegenover een locale krant uit: "Toen ik dit voor de eerste keer zag, voelde ik een gevoel van schaamte, maar die lachte ik weg. Het is geweldig om te zien hoe de heren zich gedragen alsof ze gewoon thuis zijn." Ondanks dat dit soort interviews regelmatig in de kranten werden gepubliceerd, hadden de bouwvakkers nog steeds geen idee van wat er om hun heen gebeurde. Pas veel later, toen ook zij er van op de hoogte waren gesteld, konden ook zij er -ogenschijnlijk gevleid door alle succes- hun mening over kwijt: "We hadden geen idee dat dit gebeurde, maar ach, wie zijn wij om daar nog over te klagen?", reageerde een van de betrokken bouwvakkers.